• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Hoeveel plaatsen in Zweden heten Berghem?

Mooi Berghem plaatste al een paar artikelen van dat meerdere plaatsen in Europa de naam 'Berghem' voeren. In Nederland kennen wij 2 keer de woonplaats Berghem te weten ons 'mooie Berghem' en 'Berghem' in Limburg. Vervolgens kennen we 'Berchem' met een 'C' in Belgie, 'Bergheim' in Duitsland en tot slot 'Bèrghem of Bergamo' in Italia. Maar we hebben ook de woonpaats 'Berghem' in Zweden! En niet 1 keer ligt

de woonplaats 'Berghem' in Zweden, maar liefst 5 keer! 

Locatie Berghem in Zweden:
Jonkopings Lan
Kronobergs Lan
Stockholms Lan
Vasterbottens Lan
Vastra Gotaland

Op de bijgevoegde kaart kun jij zien waar de plaatsen allemaal liggen in Zweden. Berghem Vasterbottens Lan ligt het noordelijkst, Berghem Stockholms Lan ligt natuurlijk bij Stockholm, daaronder Berghem Jonkopings Lan bij Jonkopings, Berghem Vastra Gotaland ligt in buurt Gotenburg en Berghem Kronobergs Lan ligt ten Oosten van Halmstad. Hier op de kaart staat 7 keer Berghem vernoemd in Zweden. Maar bij Vastra Gotaland ligt Berghem 3 keer in dezelfde buurt/gemeente. Dus wij tellen het maar 5 keer in Zweden. 

Een tijdje geleden plaatste Mooi Berghem de volgende artikelen

- Limburg: 'Woonplaats "Berghem' ligt ook in limburg!'

- Italie: 'Naam 'Berghem' van onze woonplaats is niet uniek!'

- Duitsland: 'Touristische 'Berghem' ligt in het buurland Duitsland!'

- Belgie: Wie was er eerder Berchem Sport of Berghem sport? 

Jullie zijn nu een beetje op de hoogte van 'Berghem in Zweden', 'Berghem' in Limburg, 'Berchem' in België en van de woonplaatsen 'Bèrghem' in Italia en 'Bergheim' in Duitsland. De volgende keer staat weer een andere 'Berghem' op het programma.