• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Woonplaats "Berghem' ligt ook in limburg!

Mooi Berghem plaatste een tijdje geleden een paar artikelen van dat meerdere plaatsen in Europa de naam 'Berghem' voeren. Maar in Nederland hebben toch ook een woonplaats die Berghem heet. Dat is namelijk in Limburg! 'Berghem' is een buurtschap ten zuiden van Gulpen in de gemeente Gulpen-Wittem in de Nederlandse provincie Limburg.

De buurtschap aan de zuidzijde van de Gulperberg bestaat uit circa 5 boerderijen en huizen. In Berghem stond een laathof die vanaf 1462 in het bezit was van de heren van Wittem. Boven op de Gulperberg staan een missiekruis uit 1834 en een Mariabeeld uit 1935.

Recreëren op hoog niveu kun je daar ook. Vanuit het dorp Berghem vindt u tussen de Limburgse groene heuvels Panorama Camping Gulperberg met prachtige vergezichten en een kronkelend weggetje dat naar boven leidt. Het brengt u naar een unieke panorama plek op de zuid helling van de Gulperberg. En daar voelt u het, u bent op vakantie!

En is er ook een camping. Boerderijcamping Berghem is een echte boerderij met koeien en kalveren. Gelegen op het een na hoogste punt van Nederland, op een modern melkveehouderij bedrijf met rondom fraai uitzicht. Tafeltennis en andere spellen zijn aanwezig. De Boerderij Camping Berghemmerhof is gelegen op korte afstand van de mooie steden Maastricht , Aken en Luik.

We zien nog meer plaatsjes 'Berghem' in Limburg. 'Groot Berghem' ligt in Ulestraten binnen de gemeente Meerssen in de provincie Limburg en in Sevenum ligt een industieterrein die 'Berghem' heet. Dus de naam 'Berghem' treffen we ook aan in Limburg.

Een tijdje geleden plaatste Mooi Berghem de volgende artikelen

- Italie: 'Naam 'Berghem' van onze woonplaats is niet uniek!'

- Duitsland: 'Touristische 'Berghem' ligt in het buurland Duitsland!'

- Belgie: Wie was er eerder Berchem Sport of Berghem sport? 

Jullie zijn nu een beetje op de hoogte van 'Berghem' in Limburg, 'Berchem' in België en van de woonplaatsen 'Bèrghem' in Italia en 'Bergheim' in Duitsland. De volgende keer staat weer een andere 'Berghem' op het programma.