• kerstboomverbranding2018
  • mb 2019
  • 2017winter06
  • 2017winter03
  • 2017winter05
  • 2017winter01
  • zonondergang02

De sneeuw kleurt Berghem steeds witter!

Eerste sneeuwvlokjes in 2019 zijn gevallen en Berghem kleurt langzaam steeds witter! In het zuidwesten van de Nederland vielen dinsdagmorgen de eerste sneeuwvlokken en rond de middag sneeuwde het ook al in ons mooi Berghem. Er ligt inmiddels al een paar centimeter sneeuw! En dat betekent: genieten! Ga lekker sleeën en maak een mooie sneeuwpop! Of zoals Mooi Berghem deed, maak een winterse wandeling.

AFGELAST: Berghem Wijzer, dinsdag 22 januari informatieavond diabetes

Bij Mooi Berghem kwam net na de middag het volgend bericht binnen: "De presentatie over Diabetes van Vrouwen van Nu en Berghem Wijzer vanavond, 22 januari, in de Berchplaets vanwege de slechte weersomstandigheden NIET door gaat."

Wist u dat Diabetes Mellitus oftewel suikerziekte de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland is? Ruim 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes en ongeveer 200.000 mensen hebben diabetes zonder het te weten. Vrouwen van Nu en Berghem Wijzer organiseren samen op

50 jaar getrouwd,Henk en Wilma Hunze-Sijnen gefelicitieerd!

Vandaag, 21 januari 2019, vieren Henk en Wilma Hunze – Sijnen dat zij 50 jaar geleden met elkaar in het huwelijk traden. Als jonge agent werd, de uit Drenthe afkomstige, Henk geplaatst in Berghem. Zijn sigaretten haalde hij bij de winkel van Anna Sijnen (waar tegenwoordig de Primera zit). Hier stond Wilma (een echte Bergse) achter de toonbank en sloeg de vonk snel over. Vanwege het huwelijk werd Henk overgeplaatst naar Grave, waar hij samen met Wilma is gaan wonen. Na enkele jaren kwamen ze weer terug, waarna ze onafgebroken in Berghem hebben gewoond.

€900,- euro opgehaald bij de Roots voor goede doel Join4energy

Cafe Roots in Berghem heeft bekend gemaakt dat er tijdens de rockmiddag van afgelopen zondag, €900,- euro is opgehaald voor het goede doel Stichting Join4Energy, die strijdt tegen energiestofwisselingsziekte. De band '100% katoen' gaf weer alles voor het voltallige publiek en heeft samen de Roots een bedrag vrijgemaakt voor het goede doel. Een spontane inzamelingsactie in de zaal leverde ook nog eens