• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Velt organiseert open ecotuindagen, nu ook in Berghem!

VELT (Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren) organiseert haar jaarlijkse open ecotuindagen. Bezoek een ecologische tuin in de gemeente Oss op 3 en 4 juni. Al bijna 50 jaar timmert VELT, de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, aan de weg. Niet hoogdravend met veel theoretisch wetenschappelijk onderzoek en politiek gelobby. Nee, wij laten mensen zien, voelen en beleven hoe prettig, lekker en simpel het is om te tuinieren, groente te verbouwen en te eten met respect voor onze natuurlijke omgeving.

Groot spiritueel meester Sri Bhagavan overleden, Ashram Berghem rouwt!

INDIA/BERGHEM : Op 27 mei 2023 is groot spiritueel meester Sri Bhagavan overleden. Sri Bhagavan is de oprichter en het hart van International Vedanta Society, een spirituele organisatie die zijn wortels in India heeft maar inmiddels zijn plek in vele landen over de wereld heeft gevonden. Ook in het plaatsje Berghem in Nederland is een spiritueel centrum (Anjali Ashram) van deze organisatie aanwezig. In 2015 onder toeziend oog van lokale, regionale en nationale media heeft Sri Bhagavan deze Anjali Ashram ingewijd.

Avond4daagse Berghem 6 t/m 9 juni

Jawel, de avond4daagse staan weer voor de deur. Deze wordt dit jaar gelopen in de week van 6 t/m 9 juni. Er zijn weer twee routes: 5 of 10 km. U kunt uw startbewijs kopen op dinsdag 6 juni vanaf 15.00 uur op het Meester Gielenplein.  Elke deelnemer dient een startbewijs te kopen, dus ook ouders, kinderen, begeleiders, etc. De kosten voor deelname zijn slechts € 5,00 p.p. Tussen 18.00 en 18.30 uur kunnen de deelnemers starten en na aanmelden ontvang je de route.

Op zonnige kerkplein vertrok team Roparun naar Enschede

Zaterdagmorgen vertrok team Roparun Berghem naar niet naar Parijs maar naar Enschede. Daar is tegenwoordig de start. Ze lopen dwars door Nederland heen en eindigen in het mooie Rotterdam. Zij willen dit jaar weer inzetten voor de Stichting Roparun. De Roparun is een estafetteloop van 534 kilometer om precies te zijn waarbij mensen in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. In 2011 is de Stichting Berghem tegen kanker