• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

'Berghem ontmoet' op zondag 6 oktober in de Berchplaets

Saai hè, zo'n zondag? Maar niet op zondag 6 oktober, dan organiseert BerghsLeven tijdens de landelijke week tegen eenzaamheid namelijk een eerste editie van "Berghem Ontmoet". Een manier om nieuwe mensen te leren kennen, mensen die u al kent nog eens tegen te komen, en gezellig bij te praten. Wij zorgen voor koffie met lekkers en een lunch, op onze kosten. We hopen dat u komt. Wilt u graag thuis opgehaald worden?

Carnavalsdorp Berghem viert 55 jaar Knollenrijk op grootse wijze

Berghem staat tijdens de carnavalsperiode bekend als Knollenrijk. Dit jaar bestaat Stichting Carnaval Berghem, en daarmee het Knollenrijk, 55 jaar. 5 x 11, dat is natuurlijk een echt carnavalsjubileum! Dit wordt groots gevierd. Het carnaval neemt in Berghem een enorm belangrijke plaats in. Ongeveer 50 volwassen carnavalsverenigingen en tientallen jeugdverenigingen (vaak hechte vriendenclubs) zorgen voor een sterke sociale structuur, organiseren door het hele jaar heen activiteiten en evenementen en doen natuurlijk mee met de bekende Verlichte Optocht of de grote Jeugdoptocht tijdens carnaval. Circa 250 vrijwilligers zorgen ervoor dat alle carnavalsactiviteiten op rolletjes lopen.
Alle reden om flink uit te pakken tijdens het 55-jarig jubileum.

Programma zonnepanelen-actie Berghem-Noord op 19 september is bekend

Donderdag 19 september om 19.30uur staat de bijeenkomst van de zonnepanelen-actie Berghem-Noord gepland. Op deze avond maakt buurkracht-team Berghem-Noord bekend wie de leverancier wordt. De gekozen leverancier zal het aantrekkelijke aanbod ruimschoots toelichten en natuurlijk kunnen er dan vragen gesteld worden. Het buurkracht-team heeft al laten weten dat zij Berghem-Noord actief hebben benaderd, maar alle inwoners van Berghem kunnen mee profiteren met

'Schuif gezellig aan' met de lunch op donderdag 19 september

De horeca van dorpshuis de Berchplaets verzorgt donderdag 19 september weer een ‘Schuif gezellig aan lunch’. Iedereen die het gezellig vindt om samen te eten en kennis te maken met nieuwe mensen kan om 12.30 uur terecht in de Berchplaets om voor 4,50 te genieten van een lekkere lunch.