• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Paddenstoelenkwekerij Van de Vorle in Berghem kweekt paddenstoelen met Milieukeur

Sinds kort heeft het volledige assortiment paddenstoelen van Paddenstoelenkwekerij Van de Vorle in Berghem het Milieukeur keurmerk. Milieukeur is de bevestiging van de duurzame manier waarop het bedrijf werkt. ‘Klanten kopen niet alleen de allerlekkerste paddenstoelen, maar weten nu ook zeker dat die op een duurzame wijze zijn geteeld’, aldus René van de Vorle. Het familiebedrijf van René en Marja van de Vorle kweekt sinds 1995 paddenstoelen in Berghem.

Het hele jaar oogsten zij portabella’s, kastanjechampignons, oesterzwammen en shiitake voor restaurants en winkels in en ver buiten de regio. Particulieren kunnen dagelijks terecht bij de versautomaat van het bedrijf voor hun portie paddenstoelen. De klanten van het bedrijf kiezen bewust voor een vers, gezond en lokaal product met een eerlijk verhaal. Van de Vorle vindt dat Mileukeur goed aansluit bij dat bewustzijn. ‘We werken aan een gezond product en een gezonde omgeving.’

Het Milieukeur keurmerk heeft betrekking op de héle levenscyclus van het product en heeft een brede benadering van duurzaamheid rondom een aantal thema’s. Milieu is het belangrijkste aandachtspunt. Het keurmerk stelt bijvoorbeeld eisen aan grondstoffen, afvalverwerking, verpakkingsmaterialen, voedselveiligheid en productkwaliteit. Maar er zijn bijvoorbeeld ook criteria voor werkomstandigheden, gezonde gewassen, watergebruik en schoon water en biodiversiteit om het bedrijf.

Paddenstoelenkwekerij van de Vorle is professioneel producent en specialist op het gebied van paddenstoelen. Onderdeel van het bedrijf is Het Paddenstoelenhuis waar de ondernemers op een persoonlijk en belevende manier gasten betrekken bij hun werk en liefde voor paddenstoelen. Zij doen dit door het geven van rondleidingen, kookworkshops, proeverijen, boerderijeducatie en het ontvangen klanten en bedrijven.

www.vande-vorle.nl