• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

The Organizing Connection komende drie jaar in Para-cycling events

Het bedrijf The Organizing Connection van Berghemnaar Eric Kersten kan zich de komende jaren richten op drie UCI Para-cycling evenementen (wielrennen voor deelnemers met een lichamelijke beperking) in de Provincie Drenthe. Tijdens het WK Wielrennen in Qatar werd bekendgemaakt dat Provincie Drenthe, in samenwerking met Gemeente Emmen én The Organizing Connection de

UCI Para-Cycling Road World Cup 2017 & 2018 én UCI Para-cycling Road World Championships in 2019 toegewezen heeft gekregen! Met een uitgewerkt rapport waarin de investeringen en toekomstplannen rondom fietsen worden omschreven en deze drie evenementen is Drenthe de eerste Provincie die het UCI Bike Region Label in de wereld heeft ontvangen.

De Provincie Drenthe benaderde het Osse bedrijf The Organizing Connection vanwege haar ervaring met het binnenhalen én organiseren van grote internationale evenementen. Eerder organiseerde TOC onder andere Red Bull kop over kop in Rhoden (Drenthe) en Breda, het WK Para-cycling op de baan in Apeldoorn, vele WK’s veldrijden en het WK BMX in Ahoy. De drie topsportevenementen aangepast wegwielrennen in 2017, 2018 én 2019 liggen organisatorisch compleet in handen van The Organizing Connection. Directeur Eric Kersten: “Wij zijn hartstikke blij dat wij deze drie topsportevenementen aan onze agenda mogen toevoegen. Sport en gehandicaptensport staan hoog op de maatschappelijke agenda. Met deze drie para-evenementen hopen wij een bijdrage te kunnen leveren aan het professionaliseren van de gehandicaptensport.”

Kwalificatiemogelijkheid Tokyo2020
Het wereldkampioenschap vindt plaats in een pre Paralympisch jaar waarbij dit evenement geldt als belangrijkste kwalificatiemogelijkheid voor de Spelen in Tokyo2020. Het WK in eigen land zal naar verwachting thuisvoordeel opleveren voor de Nederlandse atleten tijdens het toernooi én in aanloop naar de Paralympische Spelen.

Eervolle mijlpaal
Gedeputeerden Henk Brink en Henk Jumelet: “Drenthe kan trots zijn op het label en de evenementen. Het is een eervolle mijlpaal. Een feestje voor heel Drenthe, want we hebben dit natuurlijk in samenwerking met heel veel andere partijen voor elkaar gebokst. De lovende woorden van de UCI bevestigen dat we in Drenthe het verschil maken op gebied van fietsen.”

Een voorbeeld voor anderen
UCI President Brian Cookson: “Wat we in Drenthe hebben gezien hebben we op geen enkele andere plek op de wereld gezien. Hier werken gemeenten met elkaar samen aan fietsen in de breedste zin van het woord. Drenthe is met de vele partners een voorbeeld waar vele landen en steden nog iets van kunnen leren. Ook de nauwe betrokkenheid van een zeer gewaardeerde organisator The Organizing Connection geeft ons extra vertrouwen in drie fantastische events.”

Aangepast sporten en fietsambities
Met dit Bike Region Label en de toekenning van de evenementen gaat de Provincie Drenthe de fietsambities en de ambitie om meer in te zetten op aangepast sporten waarmaken. Met het label van de UCI worden de Drentse activiteiten op het gebied van fietsen mondiaal in de schijnwerpers gezet en kunnen in de toekomst meer grote fietsevenementen naar Drenthe gehaald worden. Gedeputeerden Brink en Jumelet: "Onze felicitaties gaan naar eenieder die hieraan heeft meegewerkt. We gaan met elkaar nog vele (fiets)kilometers maken om met het label in de hand Drenthe de absolute fietsprovincie te maken. Of het nu gaat om recreatief fietsen of topsport voor iedereen. In Drenthe bieden we het allemaal.”