• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Op maat vaccineren bij Dieren Artsen Praktijk Berghem

Wist u dat u bij Dieren Artsen Praktijk Berghem op maat kunt vaccineren? Dit kan door bloed af te nemen bij uw hond of kat. De titer (= bloedspiegel van afweerstoffen) wordt bepaald door de VacciCheck. Hierdoor meten we wat er gevaccineerd moet worden.

Voordelen VacciCheck
-Met alleen enten weet je niet zeker of deze

bescherming biedt
-Ook toepasbaar voor pups ivm moederlijke afweerstoffen
-Er wordt niet overbodig gevaccineerd, het immuunsysteem wordt niet onnodig belast

Nadelen VacciCheck

-Extra kosten als na de titerbepaling blijkt dat er toch volledig geënt moet worden
-Bloedprikken kan belastend zijn
-Tweede bezoek aan de praktijk nodig voor de gezondheidscontrole en vaccineren van leptospirose, kennelhoest of niesziekte

De VacciCheck staat sinds februari 2016 in de richtlijnen van de WSAVA, is geldig voor de NVWA en wordt geaccepteerd door pensions en shows.

Iedere woensdag en vrijdag wordt bij DAP Berghem op een vast moment de titertesten bepaald. Dit omdat de test complex is en secuur, met voldoende tijd en deskundigheid, moet worden uitgevoerd. Door te groeperen kunnen de kosten laag gehouden worden.

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.nmlhealth.com/vaccicheck of een van onze paraveterinaire assistentes vragen.

U kunt voor uw huisdier graag een afspraak maken of op de inloopspreekuren bij DAP Berghem komen.

Info: www.dapberghem.nl of telefonisch 0412.401414

Wat is de Vaccicheck?
De Vaccicheck is een test waarbij we een paar druppels bloed bij uw dier afnemen om te bepalen of er nog voldoende afweerstoffen aanwezig zijn tegen parvo, hondenziekte en besmettelijke leverziekte (HCC) of bij de kat kattenziekte.

Wat levert de test op?
De hoeveelheid antistoffen in het bloed (de titer) geeft aan of uw dier voldoende afweerstoffen heeft. Als de titer hoog genoeg is, is vaccinatie op dat moment niet nodig. Daardoor kun je overbodig vaccineren voorkomen.

Wat zijn de voordelen van de test?
Dankzij de informatie uit de test kan de dierenarts het vaccineren aanpassen aan de gezondheid, leeftijd en leefomstandigheden van uw dier.

Is de Vaccicheck voor ieder dier beschikbaar?
Er is voorlopig alleen een betrouwbare test voor honden en een voor katten.

Om welke vaccinaties gaat het?
Hond: parvo, hondenziekte (distemper) en besmettelijke leverziekte (hepatitis).
De vaccinatie tegen de ziekte van Weil (leptospirose) dient nog wel jaarlijks gegeven te worden. Dit geldt -indien nodig- ook voor de besmettelijke kennelhoest (jaarlijks) en hondsdolheid (rabiës, driejaarlijks).
Kat: kattenziekte (panleukopenia).
De vaccinatie tegen de niesziekte dient nog wel jaarlijks gegeven te worden.
TIP: Combineer de jaarlijkse inenting met de Vaccicheck. Dat kan voordeliger zijn en uw dier onnodige inentingen sparen.

Moet de Vaccicheck herhaald worden?
De test kan ieder jaar herhaald worden om te bepalen of de antistoffen in de bloedspiegel nog voldoende bescherming bieden.

Wanneer doet de DAP Berghem de Vaccicheck?
U kunt voor het afnemen van bloed een afspraak maken of naar inloopspreekuur komen. Het onderzoek van het afgenomen bloed (de Vaccicheck) doen de dierenartsen op woensdag en vrijdag. Door dit op vaste dagen en tijden te doen kunnen we u snel de uitslag doorgeven en de kosten laag houden.

Wat kost de Vaccicheck?
De Vaccicheck is inclusief bloedafname, bespreking van de uitslag en registratie in het paspoort en kost € 42,50.

Accepteren pensions, shows en asiels de Vaccicheck?
Ja. De uitkomst van de test (titerbepaling) en een verklaring van de dierenarts in het inentingsboekje, voldoen als bewijs dat de hond of kat voldoende gevaccineerd is.

* De Vaccicheck wordt aangeraden door de overheid en is sinds februari 2016 opgenomen in de richtlijnen van de WSVA en geldig voor de NVWA.

dierenartsenpraktijkdap