• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

1 juli informatieavond bij de Merx 'huisdierenvacinatie op maat'

BERGHEM – “Op maat vaccineren is ongelooflijk belangrijk. Zo heeft “overvaccineren” bijvoorbeeld geen enkele zin. Het gaat ons nadrukkelijk niet om het standaard ‘geven van het prikje’, maar juist om de juiste bescherming en gezondheid van (huis)dieren. Er is nogal wat te doen over vaccineren. Daarom organiseert dierenkliniek de Piekenhoef een speciale informatieavond voor alle mensen uit de omgeving”, vertelt Lieke, dierenarts gezelschapsdieren binnen Dierenkliniek De Piekenhoef. 

Consument wordt steeds bewuster
“Er is een verschuiving in de dierengeneeskunde gaande,” vult collega gezelschapsdierenarts Suzanne aan. “Consumenten worden zich steeds bewuster van het belang van hoogwaardige vaccinatie op maat. Er is een duidelijk toenemende vraag naar kwaliteit. Dat sluit prima aan op de ontwikkelingen binnen de branche. Zo is de oude term ‘kennelhoest’ tegenwoordig vervangen door de term ‘besmettelijke hondenhoest’ zodat het voor mensen duidelijk is dat ook honden die nooit in een kennel komen bevattelijk zijn voor deze gevaarlijke hoest. De Ziekte van Weil, een infectieziekte die ook wel de rattenziekte wordt genoemd, omdat deze met name wordt overgebracht door rattenurine vormt nog steeds een gevaar voor mens en dier.

Aandacht, rust en ruimte
Niet voor niets kozen oprichters Mark van der Zander en Maarten Simonse voor termen als aandacht, rust en ruimte. “En dat is precies wat we willen bereiken met de avond in zalencentrum De Merx,” vervolgt Lieke. “In alle rust en ruimte voorlichting geven aan mensen over het nut van vaccineren. En vragen beantwoorden. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. We zijn hier binnen het team stuk voor stuk echte dierenliefhebbers in hart en nieren. En misschien is dát in basis wel de belangrijkste reden dat we zo graag willen voorlichten, uitleggen en bewust maken over weerstand, immuniteit en gevaarlijke ziektes waar huisdieren vatbaar voor zijn. Omdat we het oprecht goed willen doen voor dieren én hun eigenaren.”

Nieuwe ontwikkelingen
“De avond is gratis toegankelijk, wij zorgen voor koffie en thee. Het begint om 20.00 uur, de bijeenkomst duurt zo’n anderhalf uur. De duur hangt immers ook een beetje af van de opkomst en de vragen die mensen stellen op deze avond die overigens een interactief karakter heeft. Lieke vertelt in haar presentatie wat vaccineren is, welke besmettelijke dierziektes er zijn en waarom de juiste vaccinatie zo belangrijk is. Ook staat ze stil bij de nieuwe VacciCheck: een handige bloedtest waardoor je niet standaard elke 3 jaar een grote cocktail hoeft te geven.

Tot slot gaan we in op de veranderde vaccinatie tegen de besmettelijke hondenhoest”, besluit Suzanne.

We zien u graag op vrijdag 1 juli om 20.00 uur in Zalencentrum de Merx in Berghem.
Deelname is gratis.
Meld u aan via 0412 310 010 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.