• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuw in Berghem; dierenkliniek Piekenhoef "aandacht, rust en ruimte"

Vanaf 29 maart aanstaande is het een feit: dierenkliniek De Piekenhoef opent officieel haar deuren. Na een conflict dat in de rechtszaal werd beslecht, stapten Berghemnaar Mark van der Zander en Heeschenaar Maarten Simonse uit de bestaande maatschap in Berghem om hun eigen pad te volgen. Simonse vertelt: “In de nieuwe praktijk bundelen we ruim 45 jaar ervaring. De zaken die ons steeds meer gingen

tegenstaan in de oude praktijk kunnen we nu helemaal op onze eigen manier vorm gaan geven. En dat voelt ontzettend goed.” In de nieuwe praktijk komen, naast de beide eigenaren, drie ervaren dierenartsen en drie assistentes te werken.

Wat ze dan zo anders gaan doen? Van der Zander: “Het meest opvallende verschil is we dat we alleen op afspraak werken, met als doel lange wachttijden te voorkomen. Zowel Maarten als ik houden niet van volle wachtkamers, waar mensen met de meest uiteenlopende soorten dieren soms lang naast elkaar zitten. Wij geloven dat de gekozen werkwijze rust biedt voor zowel de klanten, de artsen en uiteindelijk ook voor de dieren zelf. Doordat er een goede hoeveelheid tijd wordt ingepland, is er volop aandacht, rust en ruimte om iedereen op een prettige manier te behandelen en te woord te staan. Het maken van een afspraak klinkt overigens misschien wat heftig, maar wat we bedoelen is dat mensen simpelweg even bellen van tevoren. En wellicht kunnen ze ook dan gewoon binnen vijf minuten terecht.”

De nieuwe kliniek, die is gevestigd aan de Koolzaadweg 10, valt op door haar grote, lichte ramen en het passende kleurgebruik: grasgroen. Het is een ware zichtlocatie, zo midden in nieuwbouwwijk De Piekenhoef. En of er wel genoeg afzetmarkt is voor een nieuwe praktijk in Berghem? Daar twijfelen beide heren niet aan. “Kijk, het gros van onze klanten, zo’n 80%, zal uit Berghem komen. De rest van de klandizie, en dat geldt voor alle klinieken in Nederland, woont binnen een straal van zo’n vijf tot tien kilometer rondom het dorp. Er zijn goede afspraken gemaakt met de praktijk waar we van afgescheiden zijn. Zo krijgen we beiden een nieuw telefoonnummer en beschikken we over dezelfde adresgegevens. En de klanten? Die zijn uiteraard vrij om zelf te bepalen welke praktijk hun voorkeur heeft,” vertelt van der Zander.

Binnen de nieuwe kliniek heeft elke arts zijn of haar eigen specialisatie. De oprichters geloven dat het vakgebied snel verandert en tegelijkertijd zó breed geworden is, dat het kiezen voor een specifieke tak de kwaliteit van het advies en de behandelingen ten goede komt. “We staan aan de voet van iets nieuws, en dat geeft machtig mooie kansen. We maken onze keuzes heel bewust. Zo zijn we bijvoorbeeld volop bezig met Facebook en werken we zo virtueel mogelijk. Mark en ik geloven dat er volop kansen liggen. Voordat we deze stap maakten hebben we heel lang en goed nagedacht over ‘het waarom’ of beter gezegd ‘the why’ ook wel bekend van Simon Sinek. En er was maar één conclusie: wij zijn échte dierenliefhebbers. Allemaal. En vanuit die passie bouwen we vol vertrouwen aan de toekomst,” aldus Simonse.

Tekst door Susan Moonen

Dierenkliniek Piekenhoef
Koolzaadweg 10
Berghem
Facebook/dierenkliniek Piekenhoef