• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

17&21 mei, collecte Vocal Group Crescens samen met Oranje Fonds

Vocal Group Crescens uit Berghem collecteert samen met Oranje Fonds Opbrengst voor laagdrempelige optredens voor de Bergse gemeenschap en sociale initiatieven in Brabant. Van 17 tot en met 21 mei zal Crescens samen met het Oranje Fonds collecteren in Berghem Noord. Van het bedrag dat Crescens ophaalt, krijgen zij 

zelf de helft. Daarmee zullen optredens in Berghem en omstreken bekostigd gaan worden, zodat het geld ten goede komt aan de Bergse cultuur. De andere helft van de opbrengst besteedt het Oranje Fonds aan sociale initiatieven in Brabant. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

Crescens lid (Ans Loorbach) : “ Wij hebben in april 2 theater producties georganiseerd in Cultureel centrum de Pas in Heesch. Dit was een groot succes en we willen dit ook graag voor de gemeenschap in Berghem organiseren. Zo’n productie kost veel geld en via deze collecte stroomt het geld weer terug in de gemeenschap.” 
 Met de Oranje Fonds Collecte helpt het Fonds in heel Nederland stichtingen en verenigingen om extra euro’s op te halen. Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen zijn de sociale lijm van onze samenleving. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. En daar is altijd extra geld voor nodig. Met de collecte helpen we hen daarbij en we hopen dat veel mensen willen bijdragen.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NL doet.

Mooi Berghem in Beeld heeft foto's van de "kick off" gemaakt

{flickr set=72157665401584873}