• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Buurtvereniging ‘De Astronauten’ viert 35-jarig jubileum op 20 september

Een van de oudste buurtverengingen van Berghem, ‘De Astronauten’ bestaat dit jaar 35 jaar. Verschillende bestuursleden hebben er met veel plezier een mooie buurtvereniging van gemaakt. Het enthousiasme van 35 jaar geleden is nooit verloren gegaan en het huidige bestuur zet zich dan ook met hart en ziel in om de vereniging levendig te houden. Helaas hebben we in dit feestjaar geheel onverwachts afscheid moeten nemen van onze zeer gewaardeerde bestuurslid/secretaresse Sylvia van Hoogstraten. Wij hebben Sylvia als een prettige, gezellige, vlotte en met name strikte en accurate persoon mogen ervaren. We zullen haar dan ook nooit vergeten….

Het hele jaar door worden er activiteiten georganiseerd. Daarbij worden de jeugdige astronautjes niet vergeten zoals bv bij Pasen, Sinterklaas en een speelactiviteit.
Jong en oud komen bij de vereniging aan hun trekken. Er zijn gezinsactiviteiten, de mannelijke astronauten wagen zich aan forelvissen en karten en voor de dames zijn er crea-avonden. Iedere maand is er wel iets te doen. Al jaren houdt de vereniging in december een quiz, waarbij vele leden zich naar hartenlust op de vragen kunnen uitleven.

De vereniging heeft op het ogenblik 43 “voordeuren” als lid. Nieuwe leden zijn nog steeds welkom! Alle bewoners van straten met een astronauten- of planetennaam kunnen lid worden. Dat geldt ook voor de bewoners van de Oosterdstraat en een gedeelte van de Hoessenboslaan.
Men kan zich als lid opgeven bij het secretariaat – Saturnusstraat 6. Degenen die vooraf wat informatie willen kunnen het beste kijken op de fraaie website van de vereniging http://www.de-astronauten.nl/

Op 20 september hebben we een verrassingsactivteit gepland in kader van het jubileum. Tijdens deze activiteit worden 5 jubilarissen in het zonnetje gezet.