• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Oprichters kijken positief naar toekomst van NAHcafe 4Us!

Vorige week donderdag vierde het NAHcafe 4Us het 15-jarige jubileum in buurthuis Kortfoort in Oss. Op deze avond werd door de nieuwe voorzitter Jurriën van der Veer teruggekeken naar het 15-jarig bestaan. Hij las het stuk '15 jaar bestaan, 't verhaal' voor van aftredende voorzitter Nancy de Haas. 'Het idee van een Niet Aangeboren Hersenletsel-cafe is meegenomen ergens in het najaar van 2009 door Berghemnaar Harold Mazen, een lotgenoot die in Den Bosch al eens een opstart gemaakt had met NAH-cafe Enjoy, wat hij graag ook Oss en

omgeving niet wilde onthouden. Tijdens een bijeenkomst van Café Brein over jongeren en uitgaan kon hij zijn verhaal met de wens voor Oss bespreekbaar maken. Enkele bezoekers Diana Lagarde, Wieske v.d. Broek en Nancy de Haas samen met Harold en enkele professionals Susan Mulders van Bureau MEE, Ad van Oord van Brabant Zorg en een Zorgmakelaar hebben de handen ineengeslagen om een uitgaansgelegenheid voor lotgenoten op te gaan zetten.

Op 7 november 2008 was het eerste overleg gepland in de vestiging van bureau Mee, toen gevestigd aan de Berghemseweg in Oss. Het idee dat Harold meebracht kreeg steeds meer vorm. Alleen nog een naam, iedereen bedacht wat namen en NAH4US is het geworden'.

PXL 20240523 182232228.MP

Zo is Niet Aangeboren Hersenletsel-cafe 4Us ontstaan en opgericht. Donderdag nam voorzitter Nancy de Haas afscheid na 15 jaar. Ze heeft het alle jaren prima geregeld en de bezoekers blijven komen naar de twee-wekelijkse bijeenkomsten. En dat is een goed teken! Ze had voor de vrijwilligers nog een bedankje.

Ze droeg het stokje over Jurriën van der Veer. Niet alleen Nancy nam afscheid maar uiteindelijk zal Irma Verheul ook afscheid gaan nemen als penningmeester na 15 jaar NAH4US. Carola de Jong gaat het secretariaat van Berghemnaar Wim Staal overnemen en hij zal als algemeen bestuurslid verder gaan in het bestuur. Het bestuur is zo weer helemaal bezet.

Berghemnaren Wim en Elly Staal, vrijwilligers van NAH-cafe 4Us

PXL 20240523 184521608.MP

De drie oprichters Diana Lagarde, Harold Mazen en Nancy de Haas die donderdag bij het 15-jarig jubileum aanwezig waren, kijken positief naar de toekomst van NAHcafe 4Us! Ze hebben er alle vertrouwen in dat het NAH-cafe een thuis is en blijft voor mensen met niet aangeboren hersenletsel.

nahcafe4usoprichters

Door de tijd heeft het NAH-cafe al meerdere mooie mensen als één van de vrijwilligers in het topteam mogen begroeten. En met verschillende functies in PR, activiteitencommissie of in het bestuur. De activiteitencommissie heeft vanaf het begin van NAH4US prachtige activiteiten ontplooid. Dit varieert van workshops, een pub quiz, oudhollandse spellen, sjoelen, jeu de boules, bloemschikken, schilderen en bingo’s noem maar op. En dat zal de komende jaren ook zo doorgaan!

PXL 20240523 174304624

Ook de financien van Stichting NAH-cafe Us zijn in orde. Daar heeft penningmeester Irma goed voor gezorgd. Het NAH cafe heeft door de jaren heen verschillende bronnen aangespoord. Bureau MEE sponsorde de stichting, Wim Staal droeg een briljant idee aan 'de fooienpot', susbidies toen via wethouder Hendrik Hoeksema van de gemeente Oss, middelen van Zorgbelang of diverse acties waaronder van de politieke partij de VDG. Die hadden een inzamelingsactie van oude telefoons opgezet. Het bedrag dat ze hiermee ophaalde was voor het 5-jarig bestaan. Zo kwam de stichting steeds aan geld voor alle activiteiten en bezigheden.

Het stukje van voorzitter Nancy de Haas over het 15 jarig bestaan van NAH-cafe 4Us kun je allemaal teruglezen in '15 jaar bestaan, 't verhaal'. Alle bezoekers, ruim 60 bij de receptie, kregen dit als dit folder mee naar huis.

nahcafe4us hetverhaal

De viering van het 15-jarig bestaan werd opgeluisterd door Walter van Geffen. Hij presenteerde de lezing "Walter Toon(t) Hermans". Het was een mooie en interessante lezing! Hier werd de bijzondere avond mee afgesloten.