• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Stichting leergeld Maas en Leijgraaf zoekt vrijwilligers in Berghem

stichtingleergeldStichting leergeld Maas en Leijgraaf is op zoek naar vrijwilligers die een middag in Berghem kunnen komen helpen. Ze gaan eerst kijken of er voldoende vrijwilligers zijn voor in Berghem en vervolgens willen ze dan in de Berchpleats één of twéé middagen plannen. Meld je aan, zodat ook in Berghem alle kinderen mee kunnen doen!

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Stichting leergeld Maas en Leijgraaf tel.nr: 06.23129655 of www.stichtingleergeldmaasenleijgraaf.nl

In Nederland leven zo’n 340.000 kinderen in gezinnen met een inkomen rond de bijstandsnorm. Schoolgaande kinderen – in de greep van de armoede – kunnen niet of weinig met andere kinderen meedoen.
Bijvoorbeeld:
- met een schoolkamp
- met een excursie
- een lidmaatschap van een sportclub
- muziekles
- creatieve cursus of kunstzinnige vorming

Ook schoolmaterialen, schoolboeken of een fiets om naar school te kunnen, wordt steeds vaker een probleem. Meedoen op school met andere leerlingen vergroot de horizon van kinderen; krijgen daardoor sociale contacten. Kinderen leren wat teamgeest is, leren zich handhaven in een groep, leren winnen én verliezen.

Kortom: kunnen deelnemen aan groepsactiviteiten is de voorwaarde om volwassen te kunnen worden. Wanneer leerlingen aan die activiteiten niet kunnen deelnemen vanwege geldgebrek, doet onze maatschappij zichzelf te kort. Op een later tijdstip zal er “leergeld” betaald moeten worden om iedereen op een positieve manier mee te kunnen laten doen in onze maatschappij. Deze overtuiging is de basis voor de Stichting Leergeld Maas & Leijgraaf.

De Stichting Leergeld Maas en Leijgraaf werkt samen met Leergeld Nederland. (www.leergeld.nl)