• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kerstzonnetje: Gerard & Sjan van Toor

Het viel niet mee om een afspraak te maken met deze drukke mensen. Maar als we op bezoek zijn bij hun dochter Francy aan de Zevenbergseweg (kerstzonnetje van gisteren) kunnen we ze toch even kort spreken. Vele mensen hebben al jarenlang een beroep kunnen doen op Gerard & Sjan, welke samen op van allerlei vlakken in de Berghemse gemeenschap als vrijwilliger actief zijn. Hoewel Gerard & Sjan aan de Wilhelminasingel wonen, brengen ze op dit moment enorm veel tijd door op de Zevenbergseweg. Sjan komt op verzoek van dochter Francy even in de woonunit zitten en Gerard komt ietsje later binnen terwijl hij net een sigaretje in elkaar draait. Ook voor hen hebben wij namelijk een kerstzonnetje en een stol meegebracht.

En ook al lijkt het voor deze twee iets vanzelfsprekends om altijd klaar te staan voor anderen, waardering door anderen is vaak niet zichtbaar. Wij proberen dit doormiddel van ons kerstzonnetje juist wel zichtbaar te maken. Want dat zij dit dubbel en dwars verdienen is duidelijk. Opgegeven door Astrid Kerkhof en uit naam van schoonzoon Peter en zijn Francy, zetten wij vandaag Gerard & Sjan in het welverdiende zonnetje.  

Het is niet iets wat je hoeft te vragen, legt Sjan uit. Het is voor hen vanzelfsprekend dat ze alles wat in hun macht ligt inzetten om hun dochter en schoonzoon vooruit te helpen. En op dit moment is dat buiten de mentale steun vooral bij de bouw van het huis. Voor Gerard, die zijn werkkleren aanheeft, wordt het in de unit al snel veel te warm en hij gaat buiten zijn sigaretje oproken, en weer aan de slag.

Nadat we nog wat hebben zitten kletsen gaan we met Sjan even kijken waar Gerard is, zodat we ze ook nog even samen op de foto kunnen zetten. Gerard zit met enkele helpende handen in bouwoverleg in het schuurtje achter het huis. De bouw van het huis moet gewoon door gaan, dat is duidelijk. Nu Peter ziek is kunnen ze natuurlijk heel veel extra handen gebruiken. “Doe maar meteen een oproep op mooiberghem” horen we al snel. Natuurlijk willen we dat doen! 

Zijn er in Berghem en omstreken mensen die wel wat uurtjes kunnen en willen helpen, dan zouden zij op de Zevenbergseweg 26 in Berghem erg gewaardeerd worden.

Zo vraagt Sjan zich hardop af wie er bijvoorbeeld het houten speelhuisje van de kinderen weer in elkaar zou kunnen zetten, zodat ze hier weer gebruik van kunnen maken. Terwijl wij een foto maken van Gerard en Sjan loopt er al weer iemand naar binnen om het laatste stuk vloer uit een kamer weg te hakken.

Een prachtig stel die Gerard en Sjan, niet lullen maar poetsen is hier de regel! Wij wensen hen, namens Mooiberghem.nl hele fijne feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar voor de hele familie.

Oh ja, en mocht je dus iemand weten die wel een handje wil helpen bij deze familie, stuur een berichtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Als er iemand is die wel een beetje hulp kan gebruiken dan is dat deze familie!