• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het zonnetje: Pechvogel Astrid van Dijk

Normaal gesproken zetten we alleen voorgedragen personen die in Berghem wonen in het zonnetje. Gisteren maakten we een uitzondering, nadat we van Alwin & Rita van Dijk een mail ontvingen om hun (schoon)zus Astrid, ook bekend in Berghem, in het zonnetje te zetten na alle pech die ze afgelopen tijd over zich heeft gehad. Het viel nog niet mee om die altijd bezige Astrid thuis te houden, maar een klein smoesje van moeder Gerrie, om een pakketje op te wachten, deed wonderen. Als we aanbellen blijkt alsnog Astrid niet thuis te zijn, maar dochter Daniek laat ons vriendelijk binnen met “ons Mam komt er aan, die moest effe naar de fysio”.

Als Astrid binnen komt overhandigen we haar direct een mooie bos met zonnebloemen, met daarbij de boodschap dat ze dit zonnetje aan haar broer en schoonzus heeft te danken. Zij vonden dat Astrid en Harm, na wederom zoveel pech, het wel verdienden om eens in het zonnetje gezet te worden. Met “Oh mooi, kei leuk, wa lief of nie dan” zet ze meteen een bekske koffie voor ons. Met unne koek natuurlijk. Ze pakt zelf een kopje thee en komt er gezellig bijzitten.

Astrid lijkt zich makkelijk te bewegen, maar heeft nog dagelijks pijn aan haar been. De oorzaak daarvan is te herleiden naar zo’n 11 jaar geleden, toen ze samen met haar dochter Daniek van de trap viel. Daniek hield er enkele kneuzingen aan over, en Astrid een breuk van haar bekken en heup, en een scheurtje in haar schouder.

Ze heeft reeds 2 operaties aan haar been gehad, maar nog altijd staat ze met pijn op. Daarom zal ze binnenkort wederom onder het mes moeten. Deze keer krijgt ze een nieuwe knie ! Ja, ze hebben de afgelopen jaren al zoveel nieuwe dingen nodig gehad, da kan er ook nog wel bij.

Een kleine opsomming: zo’n 4 jaar geleden tijdens vakantie onstond er brand op de bovenverdieping van het huis. Zoon Davy was toen thuis, en bleef gelukkig ongedeerd. Maar er moest dus wel een nieuwe bovenverdieping komen! Afgelopen maand was er weer zo’n typisch gevalletje van pech. Tijdens een onweersbui sloeg de bliksem in, exact op het dak bij Harm en Astrid. Hierbij raakte niet alleen het dak ernstig beschadigd, maar moesten ook de verwarming, televisies, computer, printer, vaatwasser, etc het ontgelden. En dus moeten er weer diverse nieuwe spullen komen. Dat onze uitspraak ‘de verzekering dekt de schade’ toch niet helemaal waar blijkt te zijn, blijkt wel uit het verhaal dat Astrid ons hierover verteld. Ze sluit af met de woorden “Ge wordt er echt nie better van..”

Als in de week na de blikseminslag een laaghangende zon een automobilist verblind, wordt ook nog eens haar voor de deur geparkeerde auto geraakt, ook nu weer flinke autoschade. Hoezo pechvogel?

We hopen dat ons bezoek een ommekeer teweegbrengt in haar geluk, en wensen haar en de rest van de familie namens mooiberghem.nl heel veel geluk voor de komende jaren toe.

Astrid, bedankt vur de koffie war,
en alvast veul succes met oewe neie knie!