• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kerstzonnetje, Elly vd Sloot

kerstzonnetje-ellyvdslootDe kerstzonnetjes van mooiberghem worden uitgereikt aan Berghemnaren die worden voorgedragen door andere Berghemnaren.  Dat dit zo net voor de feestdagen vaak moeilijk te plannen is weten we inmiddels uit ervaring. Dus soms moeten we met een 'smoesje' informeren of we even iets af kunnen geven, om de persoon te spreken. Zo ook vandaag. En als we dan op het afgesproken tijdstip aanbellen en met een leuk kerststukje en iets lekkers voor de deur staan valt het kwartje meestal snel. Deze keer zijn we op bezoek geweest bij Elly vd Sloot. Een onopvallende Berghemse fotografe met een opvallende inzet voor de Berghemse gemeenschap.

"kom verder, ik was al benieuwd wat jullie nou moesten afgeven" Elly laat ons binnen en biedt direct aan om effe te gaan zitten zodat ze efkes een bakkie koffie voor ons kan zetten. Dat slaan we natuurlijk nooit af.

De laptop waarmee Elly haar foto's  klaar maakt voor publicatie wordt even veilig gesteld voor de komende koffie, en terwijl de koffie doorloopt zoekt ze direct een leuk plaatsje voor ons kerststukje met verlichting.  “zal ik de kerststol aansnijden voor jullie, of lusten jullie een gewoon  kuukske bij de koffie.   Wij kiezen voor het laatste, want als we van alle kerststollen die we rondbrengen een stukse moeten eten, lusten we met de kerst niks meer.

Dat Elly betrokken is bij "Het Bergse" moge duidelijk zijn. AL jarenlang maakt ze foto's van alles wat er in Berghem gebeurt.  Na jarenlange inzet voor tv-berghem, waar zij niet alleen vele foto's maakte maar ook met veel passie de kabelkrant bijhield, deelt ze sinds eind vorig jaar haar 'beeld' op de facebookpagina Berghem in Beeld.

Tijdens de koffie komt het gesprek meteen op Berghem, en over alles wat er afgelopen jaar zo'n beetje is gebeurd en wat er nog staat te gebeuren in ons mooie dorpje. Ze soms moeiteloos allerlei activiteiten op waar ze nog aanwezig moet zijn om het op de gevoelige plaat vast te leggen. Ze heeft het dus nog kei druk zo rond de feestdagen.

Nou, wij ook, dus effe snel een foto maken voor bij ons kerstzonnetje, en dan gaan we weer naar de volgende. Ai, daar had ze niet op gerekend. Zo makkelijk als ze zelf iedereen op beeld vastlegt, zo moeilijk vindt ze het om VOOR de camera te staan.

We bedanken Elly voor haar vele vrijwilligerswerk en haar gastvrijheid,
en wensen haar fijne feestdagen, een goeie jaarwisseling en vele mooie foto's toe in 2015.