• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kerstzonnetje nr.5: Petra van Ballegooi

kerstzonnetje-petraIn onze reeks bezoeken voor het kerstzonnetje zijn we gisteren weer op pad geweest bij enkele gezinnen die door familie, buren, vrienden of kennissen zijn voorgedragen voor een kerstzonnetje. Een leuke manier om iemand rond de feestdagen nog eens een extra hart onder de riem te steken. Gisteren gingen we met een prachtig kerststuk en lekkernij op bezoek bij de familie van Ballegooi. Zij werden door hun buren Henk en Henny Boeijen voorgedragen. Bij aankomst kwam Henny ons al tegemoet, "kom hier mar efkes op de koffie, ze zijn nog nie thuis". Terwijl we aan de koffie zaten werd er direct gebeld met Peter, die met zijn vrouw naar een tuincentrum was.


Na een klein kwartiertje kwamen ze thuis aan, en riep buurvrouw Henny beide buren bij haar binnen, we zaten tenslotte toch aan de koffie. Peter was van onze komst op de hoogte, maar Petra was erg verrast door het feit dat het bezoek bij de buren eigenlijk voor haar bedoeld was. Ze vertelde eigenlijk chagrijnig te zijn, omdat haar Peter tijdens een gezellig middagje rondneuzen in het tuincentrum, weer zo nodig om 15.00 uur thuis moest zijn.  Toen ze te horen kreeg dat het initiatief door haar meelevende buren was gedaan kon ze het wel waarderen natuurlijk.

Petra voelde zich goed, en dat straalde ze ook uit. Vorig week nog was dat wel even anders, toen kreeg ze haar eerste chemokuur, en zat ze er na een paar dagen lichamelijk helemaal doorheen. Al enkele maanden vechten Petra en Peter, samen met dochter Rosan een moedige strijd voor het herstel van Petra. Na een operatie, en diverse bestralingen moet ze nu nog enkele chemo behandelingen ondergaan, waar ze eigenlijk wel tegen opziet. "Zeker de volgende, zo net na het nieuwe jaar" vertelt ze.

Peter reageert enthousiast, "we kunnen het maar gehad hebben, het moet toch"  Ze sluiten elkaar perfect aan, en het is aan alles te merken dat ze er samen volledig voor gaan!  Met allebei een drukke agenda, en een grote betrokkenheid bij veel activiteiten in het Bergse verenigingsleven, blijkt de bescrhrijving van de buurvrouw "ze kunnen allebei niet thuis zitten" perfect te kloppen.

Het is leuk om te zien hoe deze gezellige buren met elkaar omgaan, een half woord is voor hen al genoeg, en voor wat extra steun in moeilijke tijden hoeven ze zeker niet te vragen. Het spreekwoord "Beter een goeie buur dan een verre vriend" blijkt hier op de wanmolen realiteit te zijn!

Na een paar heerlijk kopjes koffie moeten we helaas weer verder, en wensen wij Petra, Peter en hun dochter Rosan heel veel sterkte voor de komende tijd, hele fijne feestdagen een een gelukkig 2014.  En natuurlijk bedanken we ook de buren Henk en Henny voor hun gastvrijheid.