• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kerstzonnetje nr.4: Jan van Hintum

kerstzonnetje-janDe redactie van Mooi Berghem ging vandaag alweer voor de vierde keer op pad, deze keer naar Jan van Hintum. Hij was erg verbaasd toen onze redactie met 'n mooi kerststukje en een lekkernij aan de deur stond. "Voor mij"? Jazeker voor jou, Jan! Dochter Susanne, die aanwezig was,  vertelde waarom Jan van Hintum in het kerstzonnetje werd gezet. 25 jaar geleden verloor hij onverwachts zijn dochter Lonneke en 10 jaar geleden zijn vrouw Marion. Ieder jaar weer in deze tijd voelt hij het gemis meer dan ooit, dat gaat ook niet meer over. De familie wil hem, via dit kerstzonnetje laten blijken, dat ze erg blij zijn dat hij altijd voor hun klaar staat en dat hij het heel erg goed doet, ondanks dat grote verlies!

Jan is vaak op het voetbalveld bij Berghem Sport te vinden, waar kleinkind Imre voetbalt in de F1 of bij zijn schoonzoon Semsi die nog steeds voetbalt in het eerste van CITO. Een andere tak van sport waar hij vaak komt is bij het waterpolo, waar kleinkind Senne speelt. Buiten de familie, speelt Jan biljart bij De Merx en doet hij af en toe wat klusjes.

Jan viert graag carnaval met een hechte vriendengroep bij De Merx. Jullie kennen ze vast wel, dat is ieder jaar de mooist geklede carnavalsgroep van De Merx, en die zitten altijd om het hoekje in zaal 2.  Steevast worden voor elk carnavalsjaar nieuwe pakken gemaakt, met een opvallend detail. De carnavalsgroep bestaat al ruim 50 jaar, en is ooit begonnen in cafe van Lent.  De groep bestond destijds uit 18 leden. Ondanks het feit dat Jan 10 jaar geleden zijn vrouw Marion verloor, maken ze nog steeds elk  jaar 18 carnavals pakken....

Onze redactie bedankt Jan voor het gezellige gesprek met hem en de kinderen en wensen hen hele fijne feestdagen toe. Jan, je hebt het kerstzonnetje dubbel en dwars verdiend!!! Geniet ervan.

.