• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kerstzonnetje nr.3: Wim van Gerwen

kerstzonnetjewimMooi Berghem verraste vandaag Wim van Gerwen! Hij is de 3e persoon die Mooi Berghem in het kerstzonnetje mag zetten. Onze redactie ging op bezoek in de Dr. Ariensstraat in Berghem, waar mevrouw van Gerwen de deur opende. Zij was erg verrast met ons bezoek en ging ons meteen voor naar de huiskamer, waar Wim op bed lag, hij is ernstig ziek. We begroetten hem hartelijk en vertellen dat hij voor zijn vrijwilligerswerk in o.a. de tuinvereniging Hoessenhof en in de Wilberthof erg gewaardeerd wordt, en dat hij is voorgedragen voor een kerstzonnetje.

Bij de Wilberthof organiseert hij mede het carnavalsgebeuren en is hij al ongeveer 10 jaar de adjudant van de prins(es) aldaar. Over adjudant gesproken, Wim was de eerste adjudant van het Knollenrijk! 50 jaar geleden was hij de medeoprichter van stichting Carnaval Berghem en voerde hij samen met Prins Marinus Brands d'n Urste als eerste de scepter in het Knollenrijk. Hij liet meteen foto's zien van deze mooie tijd, waarbij hij zijn prachtige gevoel van humor weer liet horen. Zo kennen we Wim! "We ouwbette gewoon lekker verder", zei mevrouw van Gerwen. 

Een jaar geleden begon hij met sukkelen en in september werd Wim geopereerd. Inmiddels heeft hij al heel veel bezoek mogen ontvangen en krijgt hij veel steun van zijn vrouw Nellie, zoons John en Alfred en dochter Ingrid en twee kleinkinderen. Hij probeert alles positief te benaderen met zijn gevoel voor humor. Het is niet makkelijk, hij is altijd iemand geweest die voor iedereen klaar stond en nu moeten andere mensen voor hem klaar staan!

Vandaag zetten wij dus geheel terecht, Wim in het kerstzonnetje, hij heeft het zeker verdiend!  De redactie van Mooi Berghem bedankt Wim en zijn vrouw voor de hartelijke ontvangst, en wenst de hele familie langs deze weg nogmaals fijne feestdagen en heel veel sterkte toe!