• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het kerstzonnetje nr.1: Mevr. Roelofs

roelofskerstzonnetjeStichting Mooi Berghem had voor de Rabo Clubkas Campagne o.a. een doel om Bergse mensen in het zonnetje te zetten, en met de feestdagen hebben we deze omgetoverd tot "kerstzonnetje"! Vele reacties kwamen binnen,  en de eerste die we in het kerstzonnetje zetten is mevrouw Roelofs. De afspraak was in eerste instantie aan de Beatrixhof, maar ja, ze is een druk vrouwke, zij kon niet en het werd omgezet naar een andere dag bij haar dochter. Onze redactie werd door haar dochter Marijke zeer gastvrij ontvangen op de Zeis in Berghem.

Bij binnenkomst zaten de kinderen al gezellig aan de koffie. Mevrouw Roelofs was heel erg verrast dat Mooi Berghem haar in het kerstzonnetje zette. Ze was heel blij met dat prachtige kerststukje die wij haar gaven. "Dat is mijn eerste kerststukje, wat mooi!".

Mevrouw Roelofs heeft 13 jaar voor haar man gezorgd die Alzheimer heeft. Ze is in die tijd ook erg ziek geweest, maar nu gaat het redelijk goed met haar. Vorig jaar heeft ze de zorg toch uit handen moeten geven, omdat de verzorging te zwaar werd. Op 17 december zit meneer Roelofs sinds 1 jaar in de Wellen in Oss op de gesloten afdeling en valt voor haar zwaar. Volgend jaar hopen ze hun 60-jarig huwelijk te vieren!

Toch gaat ze niet bij de pakken neer zitten en fiets ze, wel met een electrische fiets, naar de Wellen. En dat voor een vrouw die al 83 is!!! Ze is blij dat de fietsbruggen bij de weg van de toekomst weg zijn, want ze kon niet omhoog met de fiets. Gelukkig met de mooie tunnels kan ze lekker naar Oss fietsen. Op de vraag of zij nog hobbies heeft vertelde ze enthousiast dat ze graag romans leest en een tijdje terug heeft zij weer het haken opgepikt! Buiten lezen en haken gaat ze regelmatig naar het kienen toe in de Berchplaets of in de Wilberthof. Prijzen wint ze nooit, pas een keer heeft ze "bingo" kunnen roepen. Nou...."ik ben gelukkiger in de liefde en met mijn kids", zei ze.

Zo kletsen we gezellig verder met een bakkie koffie. Mevrouw Roelofs, mogen wij een foto maken? "Een foto?"."Goh, had dat maar gezegd en had ik andere kleren aangetrokken". "En mijn haren, ik moet nog naar de kapster". Ja, dan weten wij, we hebben daarom de afspraak verzet! De foto werd genomen en we hoeven niet te "fotoshoppen", mevrouw Roelofs ziet er perfect uit met haar 83 jaar!

De kinderen vonden het geweldig, dat Mooi Berghem, hun moeder in het kerstzonnetje hebben gezet. Dat is voor haar zeker een grote opsteker!

Met recht hebben we iemand in het zonnetje gezet die het verdient om iets terug te krijgen. Zo'n lange tijd iemand verzorgen is een pluimpje waard en daar kan haar familie inderdaad trots op zijn. Wij wensen mevrouw Roelofs en haar familie heel fijne kerstdagen en vooral een gelukkig en gezond 2014 toe!