• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het zonnetje: Het gouden paar Willy en Petra van Gaal

inhetzonnetje-vangaalVrijdag 4 oktober was het exact 50 jaar geleden dat Willy en Petra van Gaal elkaar het ja-woord gaven en ze zijn samen ruim 30 jaar eigenaren geweest van Zalencentrum De Merx in Berghem. Als dat geen reden is om dit actieve echtpaar eens in het zonnetje te zetten! We worden donderdagavond, deze keer met een grote Mooiberghem-taart van DE echte bakkerij uit Berghem "Bakkerij Boeijen", hartelijk welkom geheten door Petra. Zij wijst ons de weg naar de woonkamer waar Willy en dochter Wenny samen met schoonzoon Bart aan de koffie zaten.

Willy, die normaal altijd druk in de weer is, zit deze keer relaxed op de bank. Hij kan niet anders, want zijn knie is nog niet genezen waar hij ruim 11 weken geleden aan is geholpen. Hij hoopt dat het snel voorbij is en dat hij weer gewoon kan lopen. En niet alleen lopen, maar ook lekker in de tuin werken of zijn favoriete hobby beoefenen, golven! Nu neemt Petra het werk in de tuin over en dat gaat weer ten koste van voor het bloemschikken of biljarten. Als dat geen liefde is!

Bij het bakje koffie en de lekkere taart verteld Petra dat zij elkaar hebben leren kennen in de snackbar De Merx. Die zat ruim 50 jaar geleden in het huidige cafe van De Merx. Cafe De Merx was van de vader van Petra. Willy had zin een frietje en toen hij Petra zag was hij meteen verkocht. Petra vertelde dat toen een frietje 15 cent kostte, in guldenstijd, en dat toen in Berghem wel 11 cafe's waren! Willy wist aan te vullen dat in 1975, toen hij begon, een pilsje 35 cent kostte! Wat een tijd he?

Over tijd gesproken, Wenny en Bart vonden het de hoogste tijd, en die wilden opstappen. De gastvrije Willy zei meteen, kom op Bart neem een pilsje dan gaan we PSV kijken. PSV kijken??? Willy, een echte Ajaxied, PSV kijken? Ja, verstand komt met de jaren... Mooiberghem zei in ieder geval geen nee tegen een pilsje en samen keken we PSV.

Eventjes daarna ging de bel en wat denk je .... de  familie stond aan de deur! Kinderen, kleinkinderen en familie en ....Bart en Wenny! Die hadden een smoesje verzonnen om op deze avond met de familie de tuin op te vrolijken met prachtige bloemen voor het gouden paar!

De familie verraste het gouden echtpaar met hun aanwezigheid en met een heel mooi cadeau! De avond kon niet meer kapot voor Willy en Petra. Het werd heel gezellig met een pilsje en nog een pilsje en Petra kwam zelfs nog met lekkere hapjes, het leek wel zalencentrum De Merx!!!

Om het niet al te laat te maken besloot de redactie van Mooiberghem op te stappen, en we gaven meteen de tip om voor het verslag en de foto op internet te kijken, en onze site te bezoeken. "Internet en pc???, dat hebben we niet", zei Willy!  Oke, dus wel golven, maar geen internet en geen computer of I-pad?? En jullie hebben een schoonzoon die electricien is?  Nou, daar wordt nu aan gewerkt.... Heino, hup aan het werk! De laptop en i-pad komen nog wel!

Mooiberghem bedankte Willy en Petra voor de gastvrijheid en wenste hen en de familie nog een gezellige avond en een hele fijne dinsdag toe, wanneer zij deze gedenkwaardige dag gaan vieren!

taartmooiberghem