• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het Zonnetje: Berghemnaar pur Sang, Peter Brands

peterinhetzonnetjeZaterdag tijdens de nationale ziekendag hebben we Peter Brands eens in het zonnetje gezet. Onze redactie verraste hem met prachtige zonnebloemen en een unieke strippenkaart voor 10x een balletje mayo in de Berchplaets. Afgelopen tijd zat het de in Berghem wereldberoemde alleskunner nou niet bepaalt mee. Zijn actieve leven werdt ernstig verstoord door een voor hem inmiddels bekend syndroom,genaamd : guillain barre. Na een verblijf in het ziekenhuis gevolgd door een revalidatie van enkele weken was hij afgelopen week "gruwelijk blij" bij het weerzien van de Bergse kerk. Peter oogt op het eerste gezicht 'de ouwe', maar zijn 11 kilo gewichtsverlies verraadt de strijd die hij heeft gestreden.

Als je op een normale werkdag met wat spier- en keelpijn opstaat, en 's-avonds met diverse uitval verschijnselen in het ziekenhuis beland, staat je leven echt op z'n kop. De enigste 'voorbereiding' die Peter had getroffen had hij te danken aan zijn opvoeding, "ons moeder zij altijd: elke merruge een schon onderboks oan, ge wit nooit waar ge terecht komt"

Vanaf dat moment namen zijn kinderen Danny en Steffie, en niet te vergeten zijn schoondochter Angelique en schoonzoon Kevin hem alle dagelijkse zorg uit handen. De onvoorwaardelijke steun en medeleven van hen hebben hem er echt doorheen gesleept. Want ondanks Peter's humoristische kijk op het leven, kregen toch onzekerheid en angst regelmatig de overhand. Hierbij wil Peter, zonder iemand anders tekort te doen, zeker nog even kwijt dat hij gigantisch blij mag zijn met een paar hartsvrienden als Rini Mulders, John van den Broek en Gerard vd Linden.

Geen man van klagen, en hij wil ook zeker niet zielig gevonden worden.  Ondanks dat de spieren in zijn handen en zijn linkerbeen nog niet echt willen reageren op de therapie, en ook zijn linker gezichtshelft nog maar 53% is,  kan het voor Peter niet snel genoeg gaan,  hij wil vooruit!

De vele aandacht, aanloop en steunbetuigingen die hij afgelopen tijd heeft ontvangen van zo'n beetje heel de bergse gemeenschap zijn hem zeer dierbaar. Te veel eigenlijk om op te noemen, en wanneer Peter zich beter voelt wil hij ze zeker nog een keer allemaal bedanken, zonder dat hij iemand vergeet!

De verdere revalidatie zal nog geruime tijd in beslag gaan nemen, maar het terugzijn op zijn eigen bergse stekkie doet hem zichtbaar goed. De komende tijd zal hij vooral bezig zijn met het herstel van diverse nu nog beperkte lichaamsfuncties. En dat hij hiervoor het een en ander zal moeten laten schieten gaat hem nou niet bepaald in zijn koude kleren zitten. Maar hij zal er voor knokken, zijn z'n eigen woorden.

Zijn muzikale kindje de predbant, en ook het trio HGP (Huub,Gertie en Peter) passeren nog even de revue als we bij het afscheid nemen ons oog laten vallen op de vele steunbetuigingen. "Een van de doelen bijvoorbeeld die ik mezelf heb gesteld, is weer optreden met HGP, zij hebben laten zien er voor mij te zijn, dus met de komende pronkzitting zal ik zorgen er voor hen te zijn.

Vol trots laat hij nog even de prachtige foto zien van zijn grote motoridool Valentino Rossi (met dank aan Ad Megens), waar zijn kinderen hem mee verrastten, en het plaatsvervangend aquarium wat hij kreeg van "opa's pupke".

We nemen afscheid met een lach, zoals bij Peter past.
Die Peter, die kumt er wel, en namens de redactie alvast veel sterkte met je herstel!
En geniet van die bouwmanballetjes.

Wil jij ook iemand in het zonnetje zetten? Stuur dan een mailtje met movitatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.