• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het zonnetje: kapelaan Beekman!

kapelaanzonnetjeVandaag, 14 juni 2013, exact 10 jaar geleden was de Heilige Priesterwijding van de nieuwe kapelaan van Berghem, Jeroen Beekman. Een jubileum, 10 jaar priester zijn! Niet alleen voor zijn jubileum, maar zeker omdat kapelaan Beekman net gesetteld is in Berghem waar hij de komende jaren kapelaan van Berghem is! Als dat geen reden is om de nieuwe kapelaan eens in het zonnetje te zetten... Mooiberghem verraste kapelaan Beekman met een lokale specialiteit, Berghs Bier, van 'onze' eigen Muifelbouwerij uit Berghem.

In de pastorie werden we hartelijk welkom geheten door kapelaan Beekman en zijn hond Dior! "Dior is een echte "waakhond" en die beschermd zijn baasje". Pas als de bezoekers hem aaien, vind hij het goed en springt hij op de slip van de kapelaan.

Het was een bijzondere ontmoeting op de pastorie en het werd een leuk gesprek over het 10 jarig jubileum, zijn opleiding en verleden, zijn familie en natuurlijk over de kerk. Hij liet het kaartje zien van de H. Priesterwijding op 14 juni 2003 door Mgr. A.C.M. Hurkmans in de kathedrale basiliek van St.Jan-Evangelist in Den Bosch. Daar stond geschreven: "Ne timeas, Ego vobiscum sum omnibus diebus, usque ad consummationem saeculi", "Vrees niet, Ik ben met u alle dagen tot aan de voleinding der wereld". Zo....weer wat geleerd!!!

Intussen was de hond Dior gerustgesteld en lag hij rustig te slapen naast kapelaan Beekman. Hij is gek op zijn makker Dior en wist daar enkele leuke verhalen over te vertellen.

Diverse vragen en vertellingen verder namen wij afscheid en wensten hem nog een fijne tijd toe in Berghem. Een spontane en goedlachse kapelaan liet nog weten dat de deur altijd open staat. Met een goed gevoel ging Mooi Berghem weer huiswaarts ,nog effe nagenietend in de mooie grote tuin van de pastorie.

kapelaanbeekman06

kapelaanbeekman02