• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het zonnetje: Joop en Riky Fleuren 40 jaar getrouwd !

zonnetje-famfleurenVandaag exact 40 jaar geleden gaven Joop en Riky Fleuren elkaar het jawoord. Als dat geen reden is om dit actieve echtpaar eens in het zonnetje te zetten... We worden, hoe kan het ook anders met een grote bos bloemen (mede dankzij Bloembinderij Maaike!), hartelijk welkom geheten door Joop. Hij pakt direct onze jassen aan en zegt dat we door kunnen lopen naar de woonkamer. Riky, die normaal altijd druk in de weer is, zit deze keer relaxed op de bank. Ze kan niet anders, want haar rechterhand zit in het gips, waardoor ze voor veel dingen terug moet vallen op haar Joop.

De koffie is direct klaar en samen met een heerlijk stuk verse kersentaart voelen we ons direct thuis bij het gezellige echtpaar. Het gips aan haar pols is echt een last voor de altijd drukke Riky. Met tegenzin moest ze 'haar' klanten in de thuiszorg vertellen dat ze voorlopig zelf van zorg afhankelijk was. Een ogenschijnlijk onschuldige val heeft voor een scheur in haar pols gezorgd, waardoor ze voorlopig enkele weken 'onder de pannen is''. Gelukkig is Joop niet te beroerd om te helpen, zeker met alle voorbereidingen voor het gezellige feest van zaterdag. 

Wat direct opvalt in de woonkamer zijn de fotolijsten aan de muur waar vijf vrolijke kinderen ons aanstaren. We hoeven het eigenlijk niet te vragen, ze zien onze blik en vertellen direct dat het hun kleinkinderen zijn. Joop en Riky hebben een 3 kleindochters en 2 kleinzonen. Hun dochter (Lieke) heeft een dochter, en beide zonen (Stefan en William) hebben een dochter en een zoon. Dat belooft in elk geval zaterdag een gezellige drukte te worden als alle kinderen opa en oma komen feliciteren!

Als we na diverse verhalen over oud-Berghem, hobbies (waaronder foto's maken en ook voor Mooiberghem), werk en nog een kopje koffie gaan we het echtpaar een fijne dag toewensen, lopen we buiten weer Maaike tegen het lijf. Een uur geleden verzorgde ze onze prachtige bos bloemen en nu komt ze het echtpaar Fleuren wederom met een bloemstuk verrassen. Dat zullen er zaterdag nog wel meer worden!

Wij wensen namens MooiBerghem de familie Fleuren, kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden zaterdag een hele fijne dag, en beloven over 10 jaar weer terug te komen.  

joopenriky