• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het zonnetje: Bep Bloemers

bepinhetzonnetjeEen 50-jarig jubilieum als ondernemer, dan mag je toch echt wel eens in het zonnetje worden gezet. Met ijskoude vingers, en een flink uit de kluiten gewassen taart lopen we 'haar' drogisterij Bloemers binnen. "Ik zal wel effe voorop lopen, kom maar" roept Marieke Spanjers.  "Tis hier net een doolhof"  Nadat we via de pasfotokamer een lange gang volgen komen we in de keuken uit, waar Bep en haar dochter Monique ons hartelijk ontvangen. Er verschijnt meteen een glimlach op haar gezicht als wij haar feliciteren en de heerlijke taart overhandigen.  

bepmettaartVat unne stoel, en goat zitten. Vrijwel direct worden we gevraagd om maar meteen een stukske taart en een bekske koffie mee te nuttigen.  Want de taart, die we net vers hebben opgehaald bij bakkerij Boeijen, ziet er zo lekker uit, dat we er meteen het mes in zetten. Bep, spraakzaam als ze is, begint maar meteen een verhaal te vertellen over hoe het nou eigenlijk met het jubileum zit, en waarom ze er voor gekozen heeft het niet aan de grote klok te hangen.

Samen met Bep en haar dochter Monique kijken we terug op 50 jaar ondernemerschap. Het valt ons op dat Bep bij elke foto, verhaaltje of krantenknipsel feilloos het jaartal en maand erbij kan noemen. Ons geplande gesprek van een half uur wordt ruim een uur.

Na het twidde bekske koffie besluiten we er toch maar eens vandoor te gaan, Bep moet nog werken, en wij beginnen aan het uitschrijven van ons vragenvuur.

Volgende week laten wij u meegenieten van de terugblik van Bep Bloemers op 50 jaar ondernemerschap. Met prachtige foto's en mooie anekdotes.

"In het zonnetje" wordt mede mogelijk gemaakt door de Echte bakker, Bakkerij Boeijen uit Berghem!

Hier op de site, BEP BLOEMERS KIJKT TERUG OP 50 JAAR ONDERNEMERSCHAP , met historische foto's!