• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

In het zonnetje: hans van den haterd

hansinhetzonnetjeOp bezoek bij een echte (berghem)sport fan ! Afgelopen week ging onze redactie, met een prachtig kerststuk,  op bezoek bij Hans vd haterd. Het regent, en de stoep voor zijn deur is net weer dicht gemaakt door het glasvezelbedrijf als we aanbellen. Hans zat ons al op te wachten, en maakt met een hartelijk welkom open. Hij loopt ons voor naar de woonkamer,zoekt zijn eigen favoriete plekske op de bank op, zet de televisie zachter en vraagt of we koffie lusten.

Nadat we Hans het kerststuk en een kerstkaart overhandigen, en de reden van ons bezoek vertellen steekt hij meteen van wal. Hans laat er geen gras over groeien, hij is ziek, erg ziek, en zijn vooruitzichten zien er niet rooskleurig uit. Als je van de dokter te horen krijgt dat je niet meer in jaren vooruit moet kijken, maar meer in maanden, dan verandert er toch een hoop.

Nog wat stil van zijn directe antwoord, raakt het gesprek op zijn favoriete sporten, voetbal en biljarten. Op zaterdag gaat hij naar de thuiswedstrijden van de A1 kijken, en op zondag samen met zijn voetbalmaatjes Ben van Oss en Frans Smits naar elke thuiswedstrijd van Berghem Sport 1.  Oh ja, en op vrijdagavond gaat hij naar het sportcentrum om daar de wedstrijden van ZVV Berghem te bekijken. Dat is nog eens voetballen zegt hij enthousiast, "Snelle acties, en veel goals" Helaas moet hij de uitwedstrijden van Berghem Sport voortaan laten schieten, de reistijden vragen te veel van zijn conditie.

Ook de biljartsport kan hij helaas niet meer uitoefenen, maar hij is nog steeds lid van maar liefst 3 biljartverenigingen,  De Berchplaets, bij de Merx, en bij Thekes in Herpen. Hans is een fanatiek verenigingsmens, en vertelt trots over de website van de biljartvereniging van de Merx, die hij eigenhandig heeft gebouwd, en heeft bijgehouden. En ondanks dat hij zelf niet meer kan deelnemen gaat hij nog steeds vaak biljarten kijken.

Hans kan volgens zijn zeggen steeds beter relativeren, hij gunt iedereen zijn ding.  Het allerbelangrijkste op dit moment zijn zijn vrouw, zijn 3 kinderen en zijn 2 kleinkinderen.  Trots wijst hij een recente foto aan waar het hele gezin op staat, en zegt er bij "als die het maar goed hebben".

Hans kan fanatiek verhalen vertellen, de tijd vliegt voorbij, en als we ons tweede bakske koffie op hebben, en "iets anders" hebben afgeslagen moeten wij helaas weer verder. Dankbaar voor zijn gesprek, nemen we afscheid en wensen Hans samen met zijn familie hele fijne feestdagen toe !