• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Leerlingen Hooghuis plaatsen kijkvenster bij Spaander Straatsche Akkers

Vanmiddag plaatsten leerlingen van het Hooghuis een kijkvenster bij de Spaander Straatsche Akkers in Het Reut in Berghem. Zij deden dit samen met leden van de dorpsraad Berghem en de wethouders Ge Wagemakers (VVD) en Kees van Geffen (VDG). Het kijkvenster geeft zicht op de zone Oss-Berghem die een nieuwe invulling krijgt.

Natuurakkers en paden
Het kijkvenster is onderdeel van het padenplan in het gebied tussen Oss en Berghem. Het eerste deel van het pad is eind 2016 aangelegd door de Stichting Landschapsbeheer Oss. In de loop van 2017 wordt het padenplan afgemaakt. Door de inrichting met natuurakkers blijft het een open gebied; de paden maken het makkelijk toegankelijk voor wandelaars. De sfeer van het gebied is straks te vergelijken met Landerij VanTosse aan de zuidrand van de stad Oss en biedt ruimte voor initiatieven van de dorpsraad Berghem en bewoners. De Stichting Landschapsbeheer zorgt samen met dorpsraad voor beheer van het gebied.

Visie zone Oss-Berghem
In februari 2016 stelde de raad de visie vast voor de zone Oss-Berghem: het gebied tussen de spoorlijn, de Weg van de Toekomst, bedrijventerrein De Geer-Zuid en de bebouwing van Berghem. De uitgangspunten van de visie liggen vast in het ontwerp bestemmingsplan. De zone Oss-Berghem bestaat uit drie delen:
- Spaander Straatsche Akkers met natuurakkers, wandelpaden en zonnebloemen.
- Sportpark De Koppelsteeg dat in 2017 een opknapbeurt krijgt.
- De Zuidwest hoek met ruimte voor een stedelijke voorziening met het accent op educatie, recreatie en sport.

{flickr set=72157677631346520}