• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Afscheidsspeech Prins Henk d'n Twedde van het Knollenrijk

Gisteravond trad Prins Henk d'n Twedde in het Knollenrijk af. Hij had een prachtige afscheidsspeech en dat willen we graag delen.

Beste Knollen en Knollinnen, de toespraak die ik wist dat zou komen is hier: mijn laatste woordje als Prins Henk II. Nog een keer mag ik voor jullie staan als allerhoogste van het Knollenrijk. Een mooi moment voor mij om even terug te kijken op een geweldig jaar en een aantal mensen te bedanken die

daar een belangrijke bijdrage aan hebben geleverd.

We wisten een klein beetje waar we aan begonnen vorig jaar toen we hier werden onthuld, maar toen gingen we als een trein van het ene mooie moment naar het andere. We hebben veel meegemaakt, veel schik gehad en veel mensen gesproken. Wat ik dit jaar ervaren heb is dat carnaval echt een feest van verbroedering is. Een feest om samen te vieren, in en buiten het Knollenrijk. En samen houdt in dat we niemand buiten sluiten. Dat is gelukt! We slaan niemand over in het Knollenrijk, iedereen die carnaval wil vieren die krijgt de kans om dat te doen. En dat is een groot goed, dat moeten we koesteren en vooral mee doorgaan. In het Knollenrijk is er voor ieder wat wils, tijdens de carnavalsdagen maar ook al ruim van te voren zijn er mooie evenementen zoals de openbare verkoop, het krakersfestival, de pronkzittingen of de Tuureindse merge.
Ik wil alle Knollen en Knollinnen bedanken die het afgelopen jaar mee carnaval hebben gevierd en zeker ook alle vrijwilligers en commissies die ervoor hebben gezorgd dat we zoveel mooie
evenementen hebben in ons Knollenrijk.

In het bijzonder wil ik het bestuur van Stichting Carnaval Berghem bedanken voor het creëren van de voorwaarden die ervoor hebben gezorgd dat we een onvergetelijke carnaval hebben gehad. De Raad van Elf en hun Bezige Meidjes wil ik graag bedanken omdat ze door dik en dun achter me stonden. Een club waar ik altijd op terug kon vallen. Een duim omhoog voor de Sticarda͛s voor hun prachtige dansen en gezellige aanwezigheid.
De jeugdraad, met hun hoogheden prins Luuk, adjudant Tom en prinses Emma, voor het enthousiast bijwonen van carnavalactiviteiten.

Nie Perse, Predbant en Harmonie Concordia: super dat jullie voor de muzikale ondersteuning bij uitrukkingen hebben gezorgd. Onze Knolleginnekes, aan het begin van onze regeerperiode stond Tessa aan onze zij. Daarna kwam Kaylee. Vol overgave stortte jij je in deze functie. Je was altijd van de partij! We hebben genoten van je aanwezigheid. Het was super!
Ook een woord van dank aan de carnavalsverenigingen van het Knollenrijk voor de prachtige optochten. In het bijzonder CV ͛t Smidje & Cor ok voor hun gastvrijheid en hulp het hele jaar door. De Bietenbouwers, Centrumknollen en Raad van Ongeregeld: Het was fantastisch om met jullie hoogheden van het afgelopen jaar, Piet en Kees, Mado en Gerwin en Ferry en Rick voorop te gaan in de polonaise.
Maar ook de uitbaters van de verschillellende cafés en thuiskroegjes waar we zijn geweest wil ik hierbij niet vergeten.

Ook wil ik in deze laatste toespraak mijn familie bedanken. Super dat jullie erbij waren in dit voor mij zo bijzondere carnavalsjaar. Ons pap en mam en mijn zusjes, bedankt voor jullie ondersteuning en interesse. Ik voelde hoe trots jullie op ons waren.
Edwin en Yvette kei bedankt dat ik van jullie alle tijd en ruimte heb gekregen om dit te kunnen en mogen doen. Bert en Lisette bedankt voor alle optredens met Nie Perse en de verschillende hand- en spandiensten. Bert is inmiddels de vaste reparateur van de Wietstok. Drie keer heeft ie de lampjes
gemaakt en nu doen ze het dan ook eindelijk!

En natuurlijk mijn schoonouders Lambert en Mia. Lambert heeft me met raad en daad bijgestaan en zijn ervaringen als Prins gedeeld. Daar heb ik veel aan gehad. Na elke activiteit of uitrukking werd er geëvalueerd. "Hoe was het geweest? Da hedde goed gedoan jongen, 100!". Mia zorgde ervoor dat mijn prinsenmantel schoon en fris was en mijn blouses waren gestreken. En zelfs vanochtend werd het strikje van Dick nog even gemaakt. Ook Eva en Sophie vonden er altijd onderdak, waardoor wij zorgeloos weer konden vertrekken. Ik wil jullie dan ook graag extra in het zonnetje zetten. Kunnen
jullie even naar voren komen? Lambert, Ik wil je graag onderscheiden met deze huisorde. Het is de laatste keer dat ik deze kan uitreiken en daarom is dit een hele bijzondere!
Mia, voor jou een mooi bloemetje.

Behalve mijn familie wil ik ook graag mijn vrienden bedanken. Mijn vrienden van 't Rondje uit Overasselt en mijn vrienden van C.V. Nei Grei. Super dat jullie bij mijn onthulling, receptie en carnavalsactiviteiten waren. Bedankt voor jullie steun en begrip het afgelopen jaar.
Natuurlijk kan ik deze afscheidsspeech niet voorbij laten gaan zonder even aandacht te besteden aan de Aggregaatboys. Jullie bijdrage op carnavalsmaandag was fantastisch! Wat hebben we schik gehad op de Nifterikse dijk. Machtig mooi! Komend jaar ben ik weer jullie voorzitter en ik beloof het zal er gaan krullen!

En dan de Geheime commissie. ik noem natuurlijk geen namen, zij weten dat ik hen bedoel. Bedankt voor het gestelde vertrouwen in mij. Als zij mij niet gekozen hadden, had ik niet zo͛n bijzonder, druk en onvergetelijk carnavalsjaar kunnen hebben! Ik heb er van genoten!

Een speciaal woord van dank voor Cindy, Maike en onze kinderen. Super dat jullie met Dick en mij VOLLE KRACHT VOORUIT gingen en mee instapten in die trein. Zonder jullie steun was het niet zo͛n succes geworden. We gingen er met zijn allen voor de volle 100% voor. Overal werd aan gedacht. Check, check, dubbelcheck! Niets was te veel! Zonder zo͛n fantastische vrouwen was het niet mogelijk geweest. Ik weet dat jullie er net zoals wij ontzettend van hebben genoten en dit niet hadden willen missen. Onze levens stonden in het teken van carnaval en onze functies. Het moest en zou een groot succes worden en naar mijn idee is dat zeker gelukt! Ik ben trots op jullie!

Het beste bewaar ik voor het laatst…, daarom wil ik tot slot natuurlijk mijn adjudant Dick bedanken. We hebben samen veel plezier gehad, zijn op veel plaatsen in en buiten het Knollenrijk geweest, overal hartelijk ontvangen en met een goed gevoel weer vertrokken. Super dat je mijn adjudant
wilde zijn en alles voor mij aan de kant wilde zette. Ik ben dankbaar voor alles wat we samen zijn aangegaan. We hebben lief en leed met elkaar gedeeld.
Ons jaar duurde in feite maar even, maar door dit intensieve jaar zijn we vrienden voor het leven geworden. Een belangrijk onderdeel van je adjudantenuitrusting was een fluitje. Dan wist de Raad van Elf dat ze op moesten letten. Ik heb voor jou een symbolische onderscheiding wat ik je nu graag wil uitreiken. De Raad van Elf zal er niet meer naar luisteren, maar misschien komt ie thuis nog van pas!

Dat was het dan… Het was overweldigend. Ik heb van minuut tot minuut genoten, maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Ik ga aftreden…
Ik wil de nieuwe prins van het Knollenrijk veel succes en plezier wensen en ik hoop dat hij net zo͛n mooi en onvergetelijk jaar zal hebben als ik!
We gingen met z͛n allen VOLLE KRACHT VOORUIT en ook zonder steek, cape en wietstok zullen we dat wat mij betreft blijven doen!

Houdoe!

Prins Henk d'n Twedde