• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Gratis cursus Politiek Actief voor onze inwoners!

Denkt u wel eens: ik zou wel willen weten hoe de politiek werkt? Of zou u meer invloed willen uitoefenen in uw gemeente? Meedoen in de lokale politiek is misschien wel eenvoudiger en leuker dan u denkt! Op dinsdag 31 mei start voor de As50 gemeenten Bernheze, Landerd, Oss, Uden en Veghel de cursus Politiek Actief. Deze cursus biedt inwoners de gelegenheid om een kijkje te nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee hopen de gemeenten inwoners enthousiast te maken om politiek actief te worden, bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid. De cursus is gratis en aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn ook veel inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt.

Programma
De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten. Steeds in een andere As50-gemeente. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren, en krijgen ze een training over lobbyen bij een gemeente. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici
en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

De cursus start in de gemeente Oss op dinsdag 31 mei en bestaat uit vijf bijeenkomsten, elk met een ander thema. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en lopen ze een (korte) stage bij een politieke partij of bij de gemeente. ProDemos geeft de cursus in de avonduren.

– Dinsdag 31 mei, gemeentehuis Oss: Introductie en kennismaking, algemene staatsinrichting
– Dinsdag 7 juni, gemeentehuis Landerd: De gemeente
– Dinsdag 14 juni, Klooster Zijtaart: De gemeenteraad
– Dinsdag 21 juni, gemeentehuis Bernheze: Lobbyen bij de gemeente
– Dinsdag 28 juni, gemeentehuis Uden: Debatteren
– Raadsvergadering bijwonen in uw eigen gemeente

Meer informatie
De cursus wordt verzorgd door ProDemos – Huis voor democratie.
Wilt u meer weten over de cursus, kijk dan op www.prodemos.nl of bel met de Raadsgriffie van uw gemeente.