• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Onveilige en opmerkelijke verkeersituatie Zevenbergseweg in Berghem

De Zevenbergseweg in Berghem is een week geleden geopend. Verkeer kan er weer gebruik van maken, maar nu zijn er al de nodige irritaties. De Zevenbergseweg is immers nog niet klaar. Rondom de spoorwegovergang moet ProRail de spoorbomen aan beide kanten aanpassen waar het nieuwe fietspad met twee richtingen is aangelegd.

zevenbergseweg01

Als noodmaatregel kunnen de fietsers tijdelijk vanaf de rotonde op het voetpad fietsen. Dit staat aangeven op een bord "fietsers op voetpad".

De fietsers mogen echter vanaf de rotonde ook gebruik maken van het fietspad. Hier staat een rode bord, niet toegestaan om in te rijden voor gemotoriseerde voertuigen. Fietsers rijden hier wel.

zevenbergseweg02

De fietsers hebben vanaf de rotonde dus twee keuzes. Als zij richting het spoor op het fietspad fietsen, krijgen zij net voor de spoor het bord te zien "fietsers oversteken". Dat komt omdat de fietspad te smal is voor twee richtingen.

zevenbergseweg04

De fietsers moeten oversteken en vervolgens aan de overkant de weg volgen op het voetpad. Bij de splitsing "het Vossehol", moeten zij weer oversteken. De fietsers moeten dan twee keer de Zevenbergseweg over en bij het Vossenhol midden over de t-splitsing heen.

zevenbergseweg06

In praktijk schieten de fietsers, en heel veel kinderen, op verschillende plaatsen de Zevenbergseweg over. Als de fietsers op het fietspad het bord "fietsers oversteken" negeren, kunnen zij het spoor wel oversteken wel lettende op tegenkomende fietsers. Dit is veiliger dan twee keer de drukke Zevenbergseweg oversteken waar vaak te hard wordt gereden. Twee keer de weg over betekent onveilige verkeersituatie situaties!

Een buurtbewoner wist te vertellen dat deze situatie nog wel tot het eind van het jaar zo zal blijven.Het laatste kwartaal van 2016 wordt de spoorovergang pas aangepast. De buurtwoners hebben hierover een brief gekregen. Het is jammer dat het project Zevenbergseweg niet in een keer helemaal is afgerond.

zevenbergseweg05

Voor auto's is het ook opletten! Van de Willandstraat tot en met de rotonde is het 30 kilometer. Dit staat aangeven met een bord. Bij de Willandstraat rijzen er vraagtekens op bij de plaats waar het bord staat, is dit voor het fietspad of voor de weg? Verder staat er nergens dat de situatie is gewijzigd en er zijn geen "einde 30 bord" geplaatst!

De 30 kilometer is ingevoerd omdat de auto's hier veel te hard rijden. Na de opening van de Zevenbergseweg werd binnen "no time" een snelheidcontrole uitgevoerd en dit heeft fikse bekeuringen opgeleverd! Veel mensen hebben niet in de gaten dat de situatie is gewijzigd en dat hier maar 30 kilometer mag worden gereden.

Als je gebruik maakt van de Zevenbergseweg, let dan goed op voor overstekende fietsers en op de snelheid. Dit duurt nog tot aan het einde van het jaar!

Nog iets opmerkelijks. Op rotonde wordt geadviseerd om de Osseweg te nemen als je richting Den Bosch en Nijmegen gaat. Het bord met zwart afgeplakt en adviesborden zijn geplaatst. Maar via de Zevenbergseweg kun je wel gewoon naar de snelweg, Den Bosch en Nijmegen!

zevenbergseweg07

zevenbergseweg08