• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Zevenbergseweg in Berghem weer open voor verkeer

Woensdag 13 april gaat de Zevenbergseweg weer open voor verkeer. Het fietspad is dan aangelegd, de rijbaan heeft nieuwe verharding en een deel van de riolering is vervangen. Wat moet er nog gebeuren? Rondom de spoorwegovergang is het werk nog niet klaar. In verband met veiligheidsvoorschriften mogen we de definitieve aanpassing daar pas uitvoeren als ProRail de spoorbomen heeft aangepast. Het laatste deel van de verharding én het aanpassen van

de spoorbomen doen we tegelijkertijd. We zijn hierover in gesprek met Prorail. Zij kiezen een periode uit dat er geen treinen rijden op het traject. Dat is waarschijnlijk in het derde kwartaal van dit jaar.

Wat heeft dit voor gevolgen?
De spoorwegovergang is nog niet klaar om met de fiets in twee richtingen te rijden. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Fietsen in twee richtingen is pas veilig als de spoorbomen zijn aangepast.

Hoe lossen we dit tijdelijk op?
Om met de fiets veilig gebruik te maken van de Zevenbergseweg, zijn er extra maatregelen:
- Fietsers die vanaf de rotonde Osseweg op de Zevenbergseweg komen, leiden we naar het voetpad aan de westzijde van de Zevenbergseweg. Dit voetpad is dus tijdelijk in gebruik als voet/fietspad.
- Het fietspad aan de oostzijde van de Zevenbergseweg (tussen rotonde Osseweg en Vossenhol) is alleen te gebruiken in noordelijke richting.
- Bij het Vossenhol steken fietsers over van het tijdelijke voet/fietspad naar het fietspad aan de oostzijde of omgekeerd.
- Bromfietsers gaan nu en in de toekomst op de rijbaan.

Borden in de Zevenbergseweg geven de voorlopige verkeerssituatie aan.

Video: Zevenbergseweg open voor verkeer