• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Mooi Berghem haalt Brabants Dagblad met geslaagde 1 aprilgrap 'betaald parkeren' Berchplaets

Mooi Berghem had woensdag een stukje geplaatst over betaald parkeren rondom de Berchplaets wat op 1 april inging. Vrijdag 1 april stond er nog een stukje op dat leden en vrijwilligers van verenigingen die in de Berchplaets waren gevestigd, gratis parkeerkaarten konden krijgen. Dat heeft in Berghem een hele 'heisa' opgeleverd. De Berchplaets deelde meer dan 60 parkeerkaarten uit en sommige hadden die al

zichtbaar achter de voorruit geplaatst. Zelfs het personeel moest er aan geloven. Vele mensen hadden het door dat het om een 1 aprilgrap ging, maar sommigen trapten erin...

Dat ging gepaard met verhitte reakties. Iemand van de dorpsraad komt met hoge poten de Berchplaets binnengelopen en zei, "dat kan toch niet? We weten van niks. Ik ga meteen de gemeente Oss bellen". Ook de manager van de Berchplaets, Maria van der Heijden, kreeg vele telefoontjes en mailtjes met de vragen, "hoe gaat dat met evenementen en moeten ouderen dat ook betalen?". Ze vond het een mooie grap. "Maar niet iedereen had het door", liet ze weten.

Op www.mooiberghem.nl waren het ook drukke dagen. Duizenden keren zijn de artikelen en de berichten op facebook/Mooi Berghem bekeken. Zelfs Brabants Dagblad kregen er oren naar. Mooi Berghem haalt Brabants Dagblad met "geslaagde 1 aprilgrap 'betaald parkeren' van Berchplaets Berghem".

Alwin van Dijk, beheerder van de Berchplaets, Harold Mazen en Gert-jan van Dijk van Mooi Berghem die het plan hebben bedacht, kunnen terugkijken op een zeer geslaagde 1 aprilgrap. Iedereen kan weer rustig gaan slapen, er komt GEEN 'betaald parkeren' bij de Berchplaets in Berghem!

parkeertkaarbetaald01

berchplaetsparkeerkaart1april

parkeertkaarbetaald02