• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Informatieavond Basisschool de Fonkeling

Als uw kind in schooljaar 2016/2017 (de periode vanaf 1 augustus 2016 tot en met 31 juli 2017) vier jaar wordt dan mag het naar de basisschool! Basisschool De Fonkeling ligt in nieuwbouwwijk Piekenhoef in Berghem. Onze school maakt deel uit van Horizonschool Zuiderlicht. Deze zogenaamde brede school is een netwerk van onderwijs en andere voorzieningen zoals een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, buitenschoolse opvang, cultuureducatie en sport. Al enkele jaren bieden wij op onze school twee verschillende vormen van onderwijs aan, die wij onderscheiden als de Eerste Stroming en de Tweede Stroming.

Vanzelfsprekend kunt u ervan uit gaan dat beide stromingen staan voor goed onderwijs. Het is dus niet een kwestie van beter, maar van ander onderwijs. Voor beide stromingen geldt dat we het erg belangrijk vinden dat alle kinderen zich veilig voelen binnen de schoolomgeving. Veiligheid is immers een basisvoorwaarde voor verdere ontwikkeling en ontplooiing. Een open en prettig contact met ouders vinden we in beide stromingen ook erg waardevol. Wij proberen ouders zoveel mogelijk te betrekken bij onze schoolactiviteiten. Tot slot vinden we het ook belangrijk om regelmatig met ouder(s)/verzorger(s) te spreken over het welbevinden en de ontwikkeling van hun kind.

Op maandag 11 januari 2016 organiseren wij voor u als ouder(s)/verzorger(s) een informatieavond waarin meer over beide vormen van onderwijs wordt uitgelegd. De informatieavond begint met een inloop om 19:30 uur, het officiële gedeelte start om 19:45 uur, en de afsluiting vindt plaats rond 21:00 uur (locatie: Knolgroenveld 1, hoofdgebouw). Wilt u aanwezig zijn, meldt u zich dan aan via mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., via onze website of telefonisch via 0412-401219.

U kunt zich op deze avond ook inschrijven voor de open ochtend die we op woensdagochtend 13 januari voor u organiseren. Tijdens deze open ochtend kunt u op beide stromingen kennismaken met ons onderwijs als de kinderen aanwezig zijn.

Kiest u ervoor uw kind(eren) op onze school in te schrijven dan kan dit op de stroming van uw keuze op maandag 18 januari 2016 van 15:30 tot 17:00 uur.
Vergeet u niet een legitimatiebewijs mee te nemen, plus een kopie van een officiee document waarop het Burger Service Nummer van uw kind(eren) staat vermeld!
Bent u 18 januari niet in de gelegenheid om naar school te komen, neemt u dan even contact op zodat we andere afspraken kunnen maken.

Graag tot ziens!
Team Basisschool De Fonkeling