• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Zaklampen verboden,doe vanavond ook mee met de Nacht van de Nacht

 De Natuur- en Milieufederaties organiseren ieder jaar de Nacht van de Nacht. Dit jaar vindt het evenement plaats op zaterdag 24 oktober. Het doel is om de schoonheid van de nacht te benadrukken en aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. IVN-Oss houdt op 24 oktober een avondwandeling door natuurgebied Herperduin. Om 19.30 uur begint het te schemeren, langzaamaan wordt het donker. Schemer- en nachtdieren worden actief. Er zijn vreemde geluiden in het bos te horen. Kunnen we sterren zien? Het wordt een spannende tocht. Zaklampen zijn verboden! De wandeling is van 19.30 uur tot 21.30 uur, en start vanaf de parkeerplaats bij Openluchttheater Hoessenbosch, Berghem.

Gemeente Oss dooft tijdens deze nacht op verschillende plekken de schijnwerpers die gebouwen verlichten. In Oss: rotonde Julianasingel/Kantsingel, grote kerk, Visserskerk, H. Hartkerk. De kerken in Berghem, Ravenstein, Overlangel, Demen, Deursen, Huisseling, Neerloon, Herpen, Lithoijen, Teefelen, Haren, Maren-Kessel en de kapel in Koolwijk.
Het gemeentehuis lith, de molens in Ravenstein, Lith en Megen, de gevangentoren in megen en kunstwerk de waterdrager op de Kennybaan.
In de komende jaren vervangen we deze verlichting door energiezuinige LED verlichting.

Doet u ook mee?

We hopen dat bewoners en organisaties in de gemeente Oss meedoen met de Nacht van de Nacht. Organiseer bijvoorbeeld een nachtwandeling, sterrenkijken, diner bij kaarslicht enzovoorts. Ook kunnen inwoners en bedrijven meedoen door reclame- , terrein- of tuinverlichting uit te laten. Meld uw activiteit via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij vermelden uw activiteit dan in onze publicatie in de week van de Nacht van de Nacht.

Kijk voor meer informatie op www.nachtvandenacht.nl