• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Frans en Tonny Peters-Keijzers vandaag 50 jaar getrouwd!

Donderdag 1 oktober was het exact 50 jaar geleden dat Frans Peters en Tonny Keijzers elkaar het ja-woord gaven. Echt een mijlpaal! Het feest werd afgelopen zaterdag gevierd in familiekring. Vandaag, op de trouwdag zelf, vieren zij dat samen met hun familie. Frans Peters geboren in Macharen op 2 september 1940 is de 1 na jongste uit een gezin van vier kinderen. Tonny Keijzers geboren in Berghem op 14 april 1940 als oudste van een gezin met 8 kinderen. Zij hebben elkaar leren kennen op de dansschool bij

van Rongen in 1958. 1 oktober 1965 zijn ze getrouwd en betrokken ze een schuurtje in Macharen. Later bouwde ze daar hun eigen huis.

Samen hebben zij 2 kinderen gekregen. Anita op 21 december 1967 en Frank op 21 maart 1969 en ondertussen hebben ze 4 kleinkinderen gekregen.

Frans is altijd uitvoerder op de bouw geweest. Hij heeft hier met veel plezier in gewerkt. Daarnaast deed hij als hobby thuis kozijnen maken. Hij had een eigen timmerwerk plaats waar hij graag zijn tijd in door bracht en hiermee ook een extra centje verdiende. Toen hij later door lichamelijke klachten niet meer kon werken heeft hij zich omgeschoold en is op de markt gaan werken. Hij verkocht daar lappen stof en naai-garnituur. Hier had hij ook veel plezier in.

Tonny is begonnen op een sigaren fabriek waar ze als voorwerkster heeft gewerkt. Toen zij trouwde is ze gestopt met werken en heeft ze voor het huishouden en later de kinderen gezorgd. Haar hobby was toen al het maken van eigen kleding. Dat zat er al vroeg in omdat ze van thuis uit het niet breed hadden. Hier is ze in verder gegaan en heeft zón 15 jaar naailes gegeven in het dorp Macharen. Vele dorpelingen zijn bij haar op de naailes geweest en heeft zij vol passie de dames begeleid.

Hun grootste hobby samen was op vakantie gaan in Duitsland. Frans was helemaal verknocht aan het plaatsje Merzig. Ze hadden daar een vaste staanplaats en een caravan die volgens eigen zeggen de beste is die je maar kan bedenken. Daar kon geen ander merk tegen op. Ieder jaar keken ze er weer naar uit om in de mei-vakantie en de zomervakantie daar een aantal weken te verblijven. Helaas is daar een einde aan gekomen toen in 2014 de gezondheid het niet meer toe liet. Toch hebben ze vorige zomer daar het 40ste jaar in Merzig kunnen vieren. Dat was voor hun de mijlpaal die ze graag wilde halen. Het afscheid van de Duitse vrienden viel zwaar.
Nu gaan ze samen met kinderen en kleinkinderen 1x per jaar naar een camping waar ze ook erg van genieten.

Toen de kinderen het huis uit gingen zijn ze naar Oss verhuisd. Hier hebben ze 8 jaar gewoond. Tot de kleinkinderen er kwamen en ze het fijn vonden om dichter bij hen te wonen en zijn ze naar Berghem verhuisd. Nu wonen zij al jaren in de Kerkstraat!

Het Gouden paar, van harte gefeliciteerd namens Mooiberghem en nog een mooie en fijne dag toegewenst!

50jaarbruidsfranstonny