• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Kookwedstrijd Keukenbazen, wie zet Berghem op de culinaire kaart ?

Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital in samenwerking met de gemeenten Oss, Uden, Veghel, Boxmeer, ’s-Hertogenbosch en Cuijk, de basisscholen en het bedrijfsleven in Noordoost-Brabant. De opdracht voor Keukenbazen is ‘Stel een menu samen met (gezonde) producten uit je eigen buurt’. In teams van twee tot vijf wordt in zes gemeenten in onze regio gestreden om een plaats in de ‘Mega Live KookBattle’ die op 17 oktober 2015 in ‘s-Hertogenbosch wordt gehouden. Voor deze finale wordt uit iedere gemeente een winnend menu gekozen. Tot 25 september a.s. kunnen kinderen uit groep 7 en 8 hun menu insturen via www.keukenbazen.nl.

Uit elke gemeente gaat één kookteam door naar de finale. Deze finale, de Mega Live KookBattle, vindt plaats op 17 oktober a.s. bij de HAS Hogeschool in Den Bosch. Dan bereiden de jonge kooktalenten samen met een professionele kookteams hun finalemenu’s voor een vakjury en 50 gasten uit iedere gemeente. De winnaars mogen een dag meelopen met topkok Gerard Wollerich.

Burgemeesters
Bij dit event zijn ook de burgemeesters van de zes gemeenten actief betrokken. Op www.keukenbazen.nl hebben ze zelfs een video-oproep voor de kinderen uit hun gemeenten geplaatst. De burgemeester van de gemeente van het winnende kookteam mag zich een jaar lang ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ noemen. Bedrijven uit de gemeenten die meedoen, leveren de ingrediënten voor de finalemenu’s en staan met deze kookwedstrijd dan ook nadrukkelijk in de spotlights.

Lekker, leuk en leerzaam
We willen graag zoveel mogelijk kinderen activeren. (Gezond) koken is niet alleen leuk en lekker maar ook leerzaam. Via deze wedstrijd willen we kinderen ook bewust maken van gezonde voeding, herkomst van producten maar ook van sociale aspecten van eten zoals samen eten en samen komen.

Meedoen kan nog tot 25 september a.s.
De menu’s kunnen nog tot 25 september worden ingediend via www.keukenbazen.nl