• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Bewoners De Wilberthof verhuizen van De Maashorst terug naar “oude” stek in Berghem

De renovatie van De Wilberthof is achter de rug en de laatste puntjes worden op de ‘i’ gezet. Hiermee is het tijd om alle bewoners die tijdens de renovatie tijdelijk verbleven in De Maashorst in Megen terug te verwelkomen in hun vertrouwde woonplaats Berghem, De Wilberthof. Op woensdag 16 en donderdag 17 september is het zover. Het was niet voor alle bewoners mogelijk om tijdens de renovatie in De Wilberthof te blijven. Daarom is ongeveer de helft van de bewoners eind vorig jaar tijdelijk naar Megen verhuisd. Nu de renovatie erop zit, verhuizen deze bewoners weer terug naar hun vertrouwde stek in Berghem.

Tijdens de renovatie zijn de bewoners die in Megen verbleven regelmatig een kijkje gaan nemen in De Wilberthof. Daarnaast werden zij door middel van foto’s en nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van alles wat er in De Wilberthof veranderde als gevolg van de renovatie. Omdat de bewoners van De Wilberthof tijdelijk op twee verschillende locaties woonden zijn er diverse gezamenlijke uitstapjes georganiseerd om het contact te behouden.

Verhuizing
Omdat het verhuizen van alle spullen opnieuw een grote klus is, zal de verhuizing verspreid worden over twee dagen. Op woensdag hebben alle bewoners in Megen een afscheidsochtend/middag in De Maashorst met een BBQ. Degene die woensdag verhuizen vertrekken om 16.00 uur naar Berghem. Donderdagochtend ontbijten de mensen die op dat moment nog in Megen wonen gezamenlijk, waarna zij om 10.30 uur vertrekken naar Berghem. Vervolgens wordt er in Berghem opnieuw gezamenlijk gegeten waarna een feestelijk middagprogramma van start gaat.

Familieleden, medewerkers, vrijwilligers en verhuisbedrijf van Zoggel zorgen ervoor dat in deze twee dagen alle spullen van de ene naar de andere locatie verhuisd worden. In de geheel vernieuwde Wilberthof worden de appartementen van de bewoners met hulp van eigen familie en vrienden helemaal in orde gemaakt, zodat alle bewoners verwelkomd worden in een ingerichte appartement.

Medewerkers van De Wilberthof beseffen zich dat de renovatie voor bewoners intensief en ingrijpend is geweest, zoals (interne) verhuizingen, een nieuwe omgeving (in Megen) en overlast van bouwwerkzaamheden. Door met elkaar in gesprek te gaan en te blijven is de onderlinge relatie goed gebleven en de renovatie soepel verlopen. Medewerkers hopen dat ook deze bewoners net zo enthousiast zijn over het resultaat als de bewoners die in Berghem zijn gebleven en doen er alles aan om bewoners weer snel vertrouwd te laten raken in De Wilberthof.