• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Spectaculaire jubileumvoorstelling Hoessenbosch met regionaal sausje

BERGHEM – Speelgroep Hoessenbosch viert dit jaar haar jubileum. De toneelvereniging bestaat zeventig jaar. In het gelijknamige openluchttheater viert Hoessenbosch dit met de jubileumproductie 17 juni 1988, terug van weggeweest. Een regionaal toneelspektakel speciaal voor Hoessenbosch geschreven. De uitvoeringen zijn in september.
Ruim vijftig leden zijn betrokken bij de toneelvereniging. Velen spelen mee met de komende jubileumvoorstelling. Er wordt flink uitgepakt met de voorstelling. Op toneel zijn niet alleen acteurs te zien die zingen en spelen. Een band, danseressen en voor de openings- en afsluitingsscene circusartiesten maken deel uit van het spektakel. En dat is nog niet alles, want ook de tijd heeft in zeventig jaar niet stil gestaan.

Op een scherm zijn filmpjes en foto’s te zien die zijn geïntegreerd in de voorstelling.

De jubileumproductie speelt zich vooral af in Oss en Berghem. Het is 1988 en het Europees Kampioenschap voetbal is in volle gang. Henk wil alle wedstrijden zien, maar zijn vrouw Riet vindt dat er meer is dan tegen een balletje trappen en wil er ook wel eens op uit. Ze gaan naar een hypnoseshow en daar gaat wat mis: Henk en Riet komen niet uit de hypnose en vertrekken. Ze verdwijnen van de landkaart en zoektochten van politie en familie leveren niks op. Jaren later worden ze per toeval ontdekt en teruggehaald naar Brabant. Wat is er veel veranderd: familieleden zijn overleden of juist geboren, hun huis is verkocht, Organon is Organon niet meer… Oss is ook veranderd.

De voorstelling is een reis door de tijd én door de regio. We volgen Henk en Riet die samen met hun familie proberen om de verloren jaren terug te vinden. Een dramatisch verhaal? Soms, maar vooral humor krijgt de ruimte in deze unieke voorstelling die voor mensen uit Oss en omgeving een feest van herkenning en herinnering zal zijn. Het traditionele toneel wordt ondersteund met moderne middelen, zoals een enorm LED-scherm, wat een bijzondere extra dimensie aan de voorstelling geeft.

De uitvoeringen van 17 juni 1988 – Terug van weggeweest zijn op
11, 12, 17, 18 en 19 september om 21.00 uur in openluchttheater Hoessenbosch in Berghem.
Meer informatie op www.hoessenbosch.nl.