• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

D'n Pieck is terug, op zondag 6 september 2015

Na een enorm succes van dit evenement vorig jaar, organiseert de Buurtvereniging Piekenhoef uit Berghem opnieuw D'n Pieck. Nieuw is dat we nu samen met Sportschool Fitness4All en kinderdagverblijf De Schaepskooi er een gezellige dag van maken. Het evenement vindt plaats op zondag 6 september 2015 van 12:00 tot 17:00 op het terrein tussen de Koolzaadweg en Lijnzaadweg. Het wordt een dag voor jong en oud, waar iedereen kan deelnemen aan verschillende gratis activiteiten en lessen. Tijdens deze dag is er weer van alles te doen en te beleven zoals een Ibiza Market met plaatselijke ondernemers, een dierenboerderij met 70 diertjes, een Slowdeo" schildpad, springkussens, Laser shot, een loterij en voor de allerkleinste een hooibad.

En wie weet loop je zo Roodkapje met haar mandje vol lekkers tegen het lijf! Op het gezellige terras kun je een drankje bestellen of een shaslickje van de BBQ eten. Natuurlijk zijn alle kinderen en alle volwassenen uit de wijde omtrek van harte welkom.

Ook heeft Kinderdagverblijf De Schaepskooi een open dag. Zij laten zien wat hun Kaleidoscoop leerwijze inhoudt en ze hebben een grote knutseltent, watertafel en gaan ze schminken. De vernieuwde Sportschool Fitness4All opent haar deuren al om 10:00 uur en laat je kennismaken met alle mogelijkheden. Kijken naar demo's, meedoen met groepslessen of de unieke Milon-cirkel en de crossfit proberen. Bovendien zal de opening van de dansschool Dance4All plaatsvinden. Er komt Streetdance, Hiphop en danslessen voor peuters, kleuters!

Mede-organisator Jitka Bouwkamp, bewoonster aan de Landbouwlaan in de Piekenhoef. "Vorig jaar hebben we een geweldig dag gehad, er waren 600 tot 800 bezoekers! De kinderen hebben genoten van verschillende activiteiten, zoals zelf ambachtelijke frieten maken met Silly's uit Berghem. Alle stands stonden wel wat ver uit elkaar, zodat het niet een geheel was en we miste ook een congierge die technische probleempjes kon oplossen.
Er zijn nu een aantal zaken anders, we werken samen met Fitness4All en de Schaepskooi, we hebben een andere locatie, nieuwe activiteiten en een knusse indeling. De Piekenhoef in Berghem is een nieuwe, groeiende en bruisende wijk. We willen graag wat doen aan de saamhorigheid binnen de wijk, maar ook binnen het dorp".