• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Bijeenkomst 16 sept.,hoe staat Berghem tegenover een eventueel windmolenpark?

De Dorpsraad Berghem geeft de inwoners van Berghem de gelegenheid zich te laten informeren over de (mogelijke) komst van Windmolens. Op 16 september zal de Dorpsraad Berghem een themadag met betrekking tot de mogelijke komst van windmolens organiseren.De Dorpsraad nodigt op die avond medewerkers van de provincie en de gemeente uit om de mogelijke plannen toe te lichten. 

Medewerkers van de gemeente zullen door middel van een aantal presentaties aangeven wat de huidige plannen zijn. Ook de mogelijke ondernemer “Het Raedthuys” krijgt de mogelijkheid te laten zien welke plannen ze hebben.

Mocht je vragen of ideeën hebben, kom dan vooral op 16 september naar de Berchplaets. De zaal gaat 19.00 uur open en de presentaties beginnen vanaf 19.30 uur.

De gemeente Oss werkt samen met burgers, bedrijven en andere instellingen aan een duurzame toekomst. Duurzame energie in de vorm van windmolens kan hier aan bijdragen. Eén windmolen levert jaarlijks genoeg stroom voor ongeveer 1500 huishoudens. Dat is gelijk aan ongeveer 30.000 zonnepanelen. Gemeente Oss gaat de mogelijkheden voor een windpark ten noorden van industrieterrein Elzenburg-De Geer in Oss onderzoeken. Op 16 september is er een laatste bijeenkomst in de Berchplaats in Berghem, aanvang 19.30 uur. Er zijn al bijeenkomsten geweest voor inwoners van Megen, Haren en Macharen, voor bedrijven en voor grondeigenaren.

Waarom windmolens?
De gemeente Oss werkt samen met burgers, bedrijven en andere instellingen aan een duurzame toekomst. Onze ambities op het gebied van duurzaamheid is om zo veel mogelijk klimaatneutraal te worden (en dus zo min mogelijk bij te dragen aan klimaatverandering). Duurzame energie in de vorm van windmolens kan hier aan bijdragen. Eén windmolen levert jaarlijks genoeg stroom voor ongeveer 1500 huishoudens. Dat is gelijk aan ongeveer 30.000 zonnepanelen.

Wat gaan we doen?
Als eerste stap gaan we onderzoeken hoe alle betrokkenen staan tegenover een eventueel windpark. In verschillende bijeenkomsten gaan we in gesprek met burgers en omwonenden, ondernemers van Elzenburg-De Geer, de gemeenteraad, grondeigenaren, natuur- en milieuverenigingen en andere betrokkenen. Dit doen we samen met de Raedthuys Groep, specialist in windenergie projecten. Er is nog dus nog geen besluit genomen of er een windpark komt en wie het eventuele windpark gaat realiseren.

Laatste bijeenkomst in de Berchplaats in Berghem: 16 september om 19.30 uur.

Deze bijeenkomst is voor iedereen openbaar, maar vooral bedoeld voor inwoners van Berghem. Maar iedereen is daar van harte welkom. Op uitnodiging van de dorpsraad Berghem komen initiatiefnemer Raedthuys, ambtenaren en een externe adviseur van de gemeente informatie geven over het plan voor een windpark ten noorden van het industrieterrein Elzenburg-De Geer. Zij zullen ook uitleggen wat de rol van iedereen op dit moment is. Er is nog geen besluit genomen over wie het eventuele windpark gaat realiseren. Behalve informatie geven wil de gemeente ook informatie ophalen en luisteren naar wat iedereen wil zeggen of vragen over het mogelijke windpark.

Wat doen we met de opgehaalde informatie?

Met de informatie, opmerkingen en eventuele bezwaren die we ophalen tijdens de bijeenkomsten , kunnen we begin 2016 een goed afgewogen bestuurlijk besluit nemen: gaan we wel of niet verder met de ontwikkeling van een windpark op Elzenburg-De Geer?

Kijk voor meer informatie op www.oss.nl/windpark