• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Informatieavond Hof van Berchem, wonen in het hart van Berghem

BERGHEM - Midden in het centrum van het mooie Berghem is ruimte voor de ontwikkeling van een kleinschalig bouwproject. De gezins- en patiowoningen komen in het hart van het dorp op een rustige maar eenvoudig te bereiken locatie, veilig voor kinderen en ouderen. Om ervoor te zorgen dat alles naar wens wordt ingericht, heeft de groep inspraak in het ontwerp van de huizen en de inrichting van de buitenruimte. Je ontwikkelt en bouwt dus samen met je toekomstige buren je eigen huis. Om te peilen of hier in Berghem interesse voor is, houdt Samen Bouwen een informatieavond op woensdag 1 juli in De Berchplaets.

Berghem heeft met de ontwikkeling van Piekenhoef en Het Reut een flinke uitbreiding ondergaan de laatste jaren. De nieuwbouwwijken zijn vooral gericht op starters en doorstromers. In het hart van Berghem is nu ruimte voor de realisatie van een aantal gezins- en patiowoningen. Het voordeel hiervan is dat alle voorzieningen zich slechts op korte afstand bevinden en dus eenvoudig te bereiken zijn. Het bouwproject is kleinschalig en biedt voldoende ruimte om te parkeren. Je woont afgezonderd van de drukte, maar toch midden in het dorp.

Hof van Berchem
Het bouwplan voor Hof van Berchem ligt in principe al klaar, maar over de invulling van de woningen hebben de toekomstige eigenaren het laatste woord. In meerdere sessies - zowel gezamenlijk als individueel - wordt het plan afgerond om de woningen zo optimaal mogelijk in te richten. Het project is kleinschalig opgezet met een gevarieerd woningaanbod: zowel hoekwoningen, geschakelde (patio)bungalows als vrijstaande woningen. Afhankelijk van de grootte en het type van de woning ligt de VON-prijs tussen 269.000 en 308.000 euro.

Om tot betaalbare woningen met acceptabele woonlasten te komen is het verstandig samen op te trekken in een CPO-vereniging. Dit staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Het voordeel van een collectief is dat de groep zelf inspraak heeft bij de ontwikkeling van de huizen. Daarnaast pakt het aanbesteden van de bouw veel gunstiger uit. Verder zijn er nog andere manieren om de prijs laag te houden.

Infoavond
Ken of ben je iemand die graag wil bouwen en wonen op een mooie locatie in het hart van Berghem?
Kom dan woensdag 1 juli naar de informatiebijeenkomst in De Berchplaets aan de Sportstraat 3. De avond start om 19.30 uur met een presentatie. Na afloop is er voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen.
Kijk voor meer informatie op www.samenbouwen.nu.