• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Feestelijke opening openluchttheater Hoessenbosch

Een wel heel bijzonder jaar voor Openluchttheater Hoessenbosch in Berghem! Een enthousiaste groep vrijwilligers heeft hard gewerkt aan een nieuw multifunctioneel pand. Dit pand telt twee verdiepingen en vormt de nieuwe entree van het openluchttheater. Aan het nieuwe pand vast zit een nieuw tweede podium dat het theater extra mogelijkheden biedt. Op 10 mei wordt het pand feestelijk geopend. Daarna staat al snel het eerste culturele evenement op de rol. En als dat nog niet genoeg is: de gelijknamige speelgroep viert dit jaar haar zeventigjarig jubileum!

Opening
10 mei wordt het pand feestelijk geopend. Daarbij is onder andere cabaretier Mark van de Veerdonk aanwezig. Uiteraard ontbreken livemuziek en toneel niet deze middag. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het nieuwe pand vanaf 14.00 uur. De officiële opening is om 14.30 uur.

Bastpop
Lang bijkomen van de feestelijke opening doet men bij Hoessenbosch niet. Het eerste evenement kondigt zich alweer aan op 13 mei. Vanaf 20.00 uur staat het openluchttheater in het teken van muziekfestival Bastpop! Vijf regionale topbands betreden hiervoor het podium. Dat zijn 2AM, Roxx, The Pencils, De Gouwe Lozzies en als afsluiter de formatie Strike2.

Jubileum
Alsof al die feestelijkheden nog niet genoeg zijn, viert openluchttheater Hoessenbosch ook nog een jubileum. De gelijknamige speelgroep en huisclub bestaat in 2015 zeventig jaar. Daarom pakt deze uit met een spectaculaire jubileumproductie die als titel 17 juni 1988, terug van weggeweest heeft gekregen.

Het bijzondere verhaal voor deze voorstelling volgt het echtpaar Henk en Riet. Zij verdwijnen in 1988 na een hypnoseshow. Familie en vrienden uit Berghem en Oss gaan zoeken, maar het paar lijkt van de aardbodem verdwenen. Tot dit jaar… Deze voorstelling met toneel, muziek, dans en film is in september te zien in het openluchttheater in Berghem.

Meer informatie over openluchttheater Hoessenbosch, de opening en de evenementen
is te vinden op de website www.hoessenbosch.nl.