• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Berghemse boeren halen 'landelijk' nieuws met bijzonder en geslaagde tractorrit

Zondag 10 juli ging de 3e BAT-rit of te wel Bergse Auwtractor Toertocht van start georganiseerd door 'De Moantjes Tractor vrienden'. De Moantjes Tractor Vriendenclub al sinds 2005 naar vele festivals en boerenevenementen gaan met De Moantjes on Tour! Maar ze organiseren ook mooie tractorritten. Ze vertrokken gisteren met 32 tractoren vanaf de Broekstraat in Berghem naar het oosten van het land. De route liep door de mooie plaatsen zoals Haren, Ravenstein, Batenburg,

Bergharen, Beuningen, Wijchen, Nijmegen en Berg en Dal. Vervolgens gingen ze naar Duitsland, Wyler en Kranenburg en weer terug naar Berghem door Groesbeek, Mook, Heumen, Grave, Reek, Overlangel en Koolwijk heen.

Ze hebben de middagpauze gehad in de kantine van Waterschap Rivierenland in Weurt. De tractorrit ging ook naar Ubbergen. De Berghemse boeren wisten niet dat daar de klimaatminister Rob Jetten woont. Ze zagen een mooi huis dat flink beveiligd was. Ze vonden het wel vreemd dat er zoveel camera's hingen en een politieauto geparkeerd stond!

Die tractorrit is niet onopgemerkt gebleven. In de Gelderlander stond meteen een bericht 'Boeren rijden met trekkers langs huis minister Rob Jetten in Ubbergen'. Boeren en de klimaatminister? Dan is het meteen alle hens aan dek! Gelukkig zijn ze langsgereden en niet eens gestopt. Wat een ophef om niks!

Het was een zeer geslaagde en bijzondere dag die werd afgesloten met een heerlijke BBQ en een gezellig feestje met DJ Maarten de Groot. Natuurlijk werden nog eventjes de boerenkrachten getoond met de kop van jut!

Bedankt Stan voor de foto's!