• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Griepvaccinatie huisartsenpraktijk Berghem

Op zaterdag 16 november as vindt weer de jaarlijkse griepvaccinatie plaats voor mensen met diabetes, een hart-, long- of nierziekte, een verminderde weerstand of mensen ouder dan 60 jaar. Griep kan dan ernstige gevolgen hebben. Bent u geboren tussen 1 januari 1961 en 31 december 1964 dan ontvangt u ook een uitnodiging voor een prik tegen pneumokokken. Pneumokokken zijn bacteriën waar oudere mensen erg ziek van kunnen worden. De mensen die ouder zijn hebben deze prik al gehad. De prik biedt 5 jaar bescherming. Beide prikken kunnen op dezelfde dag gegeven worden!

De uitnodiging
De prikken zijn gratis en worden gegeven op zaterdag 16 november tussen 9.00 en 15.00 uur. De uitnodigingen zijn uiterlijk 1 november thuis bezorgd. In de uitnodiging staat in welk tijdvak u verwacht wordt. We verzoeken u te komen op de aangegeven tijd. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u geen prik krijgt.

Richtlijnen
Vanwege de kwetsbare groep worden mensen nog steeds verspreid over de dag uitgenodigd en vindt het prikken plaats in de hal van het Gezondheidscentrum. Ook geldt er éénrichtingsverkeer: ingang kerkzijde, uitgang aan de achterzijde.
Daarnaast wordt gevraagd om thuis te blijven bij luchtwegklachten en koorts.
Uiteraard worden alle hygiënemaatregelen in acht genomen.

Coronaprik
De herhaalprik tegen corona is alleen bij de GGD te halen. U kunt daarvoor een afspraak maken via www.planjeprik.nl of bel: 0800-7070. Als u in dezelfde week van de griepprik, een afspraak heeft bij de GGD voor de herhaalprik tegen corona, dan is het veilig om allebei de prikken te halen. Er hoeft geen week meer tussen te zitten.

 

Wilt u meer weten?
www.thuisarts.nl/griep
www.thuisarts.nl/pneumokokken
www.thuisarts.nl/prikken-tegen-corona