• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

De eerste asperges in Berghem zijn er weer!

tuinderijeersteaspergesHet heeft lang geduurd, maar de eerste asperges zijn er! De eerste steek asperges heeft bij tuinderij 't Tuureind plaatsgevonden. Dit jaar zijn de asperges wel 4 weken later als normaal.

Vorig jaar begon het aspergesseizoen al in eind maart. Doordat het weer slecht was en de zon niet scheen moesten de liefhebbers wachten.Nu kunnen zij vooruit en mogen ze genieten van de heerlijke asperges.

Oost, West Tuureind the best!!!

tuinderijopendag003Vandaag was er een mooie en drukke dag bij Tuinderij 't Tuureind. Tuinderij 't Tuureind had een open dag  georganiseerd en het publiek was met grote aantallen naar 't Tuureind gegaan. Op deze open dag was van alles te zien en te beleven. Opmerkelijk was meteen te zien de diverse streekproducten waaronder speciale theeproducten (www.bloesentheehuis.nl) en produkten vanuit Berghem zelf zoals aarbeien, paddestoelen, fruit, spinazie, Bergse bier en asperges. Deze producten zijn hier allemaal te koop.

Tuinderij 't Tuureind houdt open dag op 20 & 21 april

opendagtuureindVorig jaar oktober begonnen met slopen, waarbij alleen de buitenmuren zijn blijven staan. Van daaruit hebben ze hun boerderijwinkel weer compleet opgebouwd. Het resultaat mag er wezen, vinden wij. Waar we ook trots op zijn is dat het meeste van de verbouwing is gerealiseerd in samenwerking met Bergse bedrijven. Graag willen we iedereen uitnodigen om onze nieuwe boerderijwinkel te komen bekijken. De open dagen zijn op zaterdag 20 april en zondag 21 april a.s. van 10.00 tot 16.00 uur.

Kent u de Berghemse broodspecialiteit al?

boeijenspuurNa een lange tijd van onderzoek,proefbakken en testen is het zover. Bakkerij Boeijen aan de St.Willibrordusstraat in Berghem introduceert haar eigen Berghemse broodspecialiteit met de naam BOEIJEN'S PUUR! Bakkerij Boeijen ontwikkelde het brood in samenwerking met een grondstoffenleverancier. De uitgangspunten waren eerlijk, heerlijk, authentiek en puur!