• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Helma en Gery nemen na 60 jaar horeca-ervaring afscheid van Sport- en Padelcentrum Berghem; 'We gaan jullie zeker missen!'

Wie kent de horecamedewerkers Gery van Zijtveld of Helma van de Ven van Sport- en Padelcentrum Berghem niet? De bekende gezichten serveerden deze week voor de laatste keer een kopje koffie of een drankje. Gery werkte 33 jaar en Helma 25 jaar in Sport- en Padelcentrum Berghem. Er komt nu een einde aan de mooie en bijzondere tijd aan de Osseweg in Berghem. 'Ik begon in de schoonmaak in Sportcentrum Berghem', vertelt Gery. 'Na een tijdje vroeg Corrie of ik interesse had voor

horecamedewerker. Dat wou ik wel!'. In november 1990 zijn Jaap en Corrie ten Hoeve gestart met 4 tennisbanen en sporthal met bijbehorende kleedkamers en horecaruimte. In 1996 volgde een uitbreiding met 2 tennisbanen en 6 squashbanen. En in 2005 een uitbreiding met 2 kegelbanen en een vergaderruimte. In 2010 zijn de 2 tennisbanen weer omgebouwd t.b.v. Sports- en Healthclub Four2Go. Dat heeft Gery allemaal meegemaakt. 'Marian was toen 15 jaar. Dat weet ik nog. We hadden een mooi team van zo'n 10 personeelsleden'.

Gery is in gedachten...

PXL 20240919 181410110.MP

In 2011 volgt er een overname. Jaap en Corrie ten Hoeve dragen het stokje over aan zoon Jan-Jaap ten Hoeve en dochter Marian van Zutphen. In 2015 besluiten Jan-Jaap en Marian om hun focus te verdelen. Jan-Jaap neemt Four2Go onder zijn hoede en Marian richten samen met haar man Michel hun pijlen op het Sportcentrum. 'Dat heb ik meegemaakt', vult Helma aan. Helma begon in 1999 bij het sportcentrum. 'Ik kwam vanuit de horeca en kon mijn draai niet zo snel vinden'. In het sportcentrum werden immers geen feesten en partijen georganiseerd. 'Ik was gewend aan feestjes en niet aan een sportomgeving. Dat houd ik niet vol, dacht ik'. Maar na 25 jaar werkt Helma hier nog steeds.

PXL 20240919 181435984.MP

Feesten en partijen werd in het sportcentrum niet georganiseerd, maar wel andere activiteiten. 'Bedrijfstoernooien met een buffet vond ik mooie activiteiten. En de pronkzittingen waren schitterend', vertelde Helma. 'Hoe drukker, hoe mooier. Daar houd ik wel van! Dat vond ik het mooiste evenement'. 'En op maandag alles opruimen was ook heel fijn en gezellig. Daar keken we naar uit!', vult Gery aan. Waren er nog meer activiteiten wat bij is gebleven? 'Jazeker, de kerst-tennistoernooien! Dat was altijd volle bak met een grote loterij. Op de vrijdagavond was het altijd uitverkocht!'. 

Het was een gezellige sfeer in Sportcentrum Berghem. 'Het was een echt team waar lief en leed werd gedeeld', zegt Gery. 'Het was een mooie tijd bij familie ten Hoeve. Ze hadden het allemaal prima voor elkaar'.

PXL 20240919 181253258

Drie jaar geleden werd het sportcentrum overgenomen. Tennis werd ingeruild door padel! 'Dat was heel fijn dat Abe, Peter en Stanley het overnamen. Zo zaten we nog drie jaar onder de pannen', wist Helma te vertellen. Padel is heel iets anders, maar trekt ook andere mensen aan. Iedere week sporten wel zo'n 1500 mensen in Padelcentrum Berghem. 'Maar de vaste tennisgroepen mis ik wel', vertelt Gery. 'Donderdagavond was 'v.d. Burgt-groep' aan het tennissen. Altijd zo gezellig. En iedere avond hing er altijd een leuke sfeer', mijmert Gery. 'En weet je, sommige mensen kwamen binnen om te 'sporten'. We dachten al, ohhh jeee, dat wordt weer een latertje!', lachte Helma. 'Maar dat was altijd heel gezellig. Hoe laat het ook werd. Nooit geen problemen mee gehad!'.

Helma liet kegelen en squashen nog zien.

PXL 20240919 181808745.MP

PXL 20240919 182532256.MP

Gery en Helma hebben zoveel jaren, met alle ziel en zaligheid, gegeven voor dit prachtige Sportcentrum. Voor de laatste keer serveren zij op maandag 30 september een kopje koffie en een drankje. Op dinsdag 1 oktober is de horeca definitief dicht. Het Padel Centrum gaat zich alleen maar op het padellen richten. De sociale contacten en de band met de klanten gaan ze zeker missen! 'En de kegelmannetjes, die waren zo leuk!'. Gery en Helma willen iedereen bedanken voor al die fijne jaren. 'We gaan jullie zeker missen!'.

Foto's Harold Mazen