• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Cliënten van Kompas actief in pastorietuin in Berghem

Heb jij het al gezien? Cliënten van Kompas waren actief in de pastorietuin in Berghem. Zorgverlener Kompas zocht voor de cliënten meer variatie en uitbreiding in activiteiten. Ze willen het liefst in de buitenlucht werkzaam te zijn. Het oog viel op de pastorietuin. Daar lopen iedere dag mensen een rondje. Helaas ruimen sommige mensen de rommel niet op, die laten ze achter. Kompas vroeg aan kapelaan Renders of ze een keer per week hier een rondje mogen lopen. 'Al komen jullie iedere dag', was het

antwoord. 'Jullie zijn van harte welkom'. Dat was een van de laatste verrichtingen van kapelaan Renders. Hij nam vorige week afscheid van de parochie. 

De cliënten van Kompas zijn inmiddels al twee keer geweest. Ze zijn goed zichtbaar met hun eigen hesjes. Er werd al bijna een vuilniszak met rommel zoals papier, flesjes, plastic en blikjes opgehaald. Heel nuttig werk doen de cliënten van Kompas. Ze zijn buiten werkzaam, hebben een doel, zijn in beweging en ruimen de pastorietuin op. Helemaal top!

In juli 2009 is Kompas gestart met een kleinschalige dagbesteding op het prachtige vakantiepark dierenbos in Vinkel. In loop der jaren is er een uitbereiding geweest in de vorm van een begeleid wonen project en een mooie dagbestedingsplek. 

Kompas is een kleinschalige zorgaanbieder die zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Kompas heeft meerdere locaties, onder andere in Berghem, waar dagbesteding gegeven wordt aan mensen met een beperking en een begeleid wonen project in Berghem. Ook biedt Kompas ambulante begeleiding aan. Het Kompashuis in Berghem biedt plaats aan 7 meiden tussen de 18 en 35 jaar met een verstandelijke beperking. Het woonhuis is kleinschalig, werkt uitsluitend met vrouwelijke begeleiding, heeft 24-uurs zorg, is georganiseerd rondom de cliënt en heeft de warmte van een echt thuis. Gezelligheid, huiselijkheid en niet te vergeten de heerlijke buitenruimte zijn daarbij heel belangrijk.

 

kompasbanner