• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Lesauto Autorijschool Jos Arts in 'figurantenrol' in Nederlandse film

Ferdy Arts, de zoon van Jos Arts, heeft zijn opleiding van instructeur bij de VRO-school in Waalre gedaan. Het productieteam van een Nederlandse film hadden een lesauto nodig. Ze hebben dat gevraagd aan dat bedrijf, maar die lesauto's zitten allemaal vol met namen van dat bedrijf. Dus vroeg de producer aan Ferdy Arts of hij de lesauto ter beschikking wilden stellen voor de film KAIN. Bij autorijschool Jos Arts staat

geen naam op de auto. Natuurlijk zegt de Berghemse autorijschoolhouder dan geen nee! Toch leuk dat Berghemse leerlingen in een auto lessen die gebruikt is voor een Nederlandse film. En misschien wel wordt de film zeer goed bekeken. Ze gaan de Berghemse rijschool wel benoemen in de aftiteling van de film.

IMG 20240708 WA0005

De auto stond op een aanhanger om te filmen. Iedereen denkt dat hij door Amsterdam aan het lessen is, maar staat gewoon op een zeer lage autoambulance en dan zie je het verschil niet in de film. De filmploeg staat voor de auto vastgebonden aan de oplegger en met een snelheid van ongeveer 60/km per uur gaan ze een scene met de auto filmen.

IMG 20240708 WA0008

Film Kain
In de Nederlandse tragikomische speelfilm KAIN wil een grenzeloze autist zijn rijbewijs halen om te bewijzen dat hij normaal kan functioneren in de wereld om hem heen. Regisseur Gabriel Bauer en hoofdrolspeler Daniël Gellvoet willen met deze film aandacht vragen voor de worsteling van mensen met autisme in een maatschappij die hen niet voor vol aanziet.

IMG 20240708 WA0006

KAIN is geïnspireerd op het leven van hoofdrolspeler Daniël die in hartje Amsterdam op een groep voor mensen met autisme woont. Hij heeft het gevoel vaak niet als ‘normaal’ te worden gezien, en dat plaatst hem ongewild buiten de maatschappij. In de speelfilm ontmoet KAIN tijdens een rijles de liefde van zijn leven. Hierdoor komt zijn wens aansluiting te vinden met de wereld om hem heen, op scherp te staan.

artsjosenferdyrijschool