• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Nieuwe bijzondere collega en nieuwe auto voor Berghemse autorijschool Jos Arts

De Berghemse autorijschool Jos Arts heeft een nieuwe aanwinst, een prachtige Volkswagen Tiguan automaat, binnen. 'Een heerlijke auto om in te lessen. We gaan met deze automaat met de tijd mee', laat Jos weten. 'We'? 'Dat klopt. Ik ben niet meer alleen met rijlessen geven'. Zoon Ferdy Arts schuift aan. 'Ik ga samen met mijn zoon de autorijschool runnen'. Ferdy heeft bijna de rij-instructeuropleiding

afgerond. Hij gaat in juni stage lopen bij stage-mentor Jos. 'Ik moet zoveel uur stage lopen bij een mentor. Die uren worden allemaal geregistreerd en gecontroleerd', vertelt Ferdy. 'Het is heel leuk dat ik mijn vader als mentor hebt'.

Na 46 jaar als rij-instructeur, op alle categorieën behalve de motor, te zijn geweest heeft Berghemnaar Jos Arts 5 jaar geleden zijn eigen rijschool opgericht. Met die 51 jaar ervaring als rij-instructeur wil Jos graag mensen iets leren en begeleiden m.b.t. theorie- en praktijklessen. Zijn aanpak is heel anders en speciaal! Hij staat natuurlijk klaar om mensen praktijklessen te geven voor het felbegeerde rijbewijs. Iedereen kan bij hem terecht vanaf 16 jaar. Hij geeft naast rijlessen ook theorielessen. Wel ouderwets aan de keukentafel! Na een paar theorielessen zijn de kandidaten veel beter voorbereid dan met een dagcursus.

Jos heeft naast de nieuwe automaat ook nog een schakelauto een Volkswagen T-Roc R-Line. Beide op benzine.

'We gaan met deze nieuwe automaat met de tijd mee. 'Elektrische auto's zijn tegenwoordig allemaal een automaat', vertelt Ferdy. 'Bij ons kunnen de klanten ook rijles krijgen in een automaat'. Ferdy neemt de schakelauto voor zijn rekening en Jos de automaat. 'Ligt er natuurlijk aan welke opdrachten we binnen krijgen. We kunnen allebei in beide auto's rijles geven', vult Jos aan.

Ferdy kan niet wachten om te beginnen als rij-instructeur. 'Ik heb er veel zin in. Mijn vader heeft 51 jaar ervaring en ik neem een andere beleving en gedrevenheid mee. Nieuwe inzichten houden ons scherp', zegt Ferdy. Autorijschool Jos Arts biedt nog echte service. 'De leerlingen worden thuis opgehaald en rijden zelf naar huis toe'. Ze worden niet gebruikt als taxi om andere leerlingen op te halen of weg te brengen. 'Bij ons is 1,5 uur echte rijles!'. 

Autorijschool Jos Arts zet zich ook speciaal in voor oudere mensen die onzeker zijn in het verkeer. Mensen die bijvoorbeeld niet meer durven te rijden en angst hebben om aan het verkeer deel te nemen. Hij probeert de zorgen en angst weg te nemen door rustige instructies en veel oefenen. Met een paar bijlessen in de stad, op de snelweg of waar dan ook neemt Jos de angst weg. Hier is geen examen aan verbonden! De mensen moeten gewoon een fijn gevoel krijgen om weer lekker rond te rijden. Jos Arts heeft hiervoor twee lesauto's tot zijn beschikking, maar de lessen kunnen ook in de eigen auto gegeven worden.

Wilt u het 'roze' pasje in bezit krijgen, heeft u concentratieproblemen of bent u onzeker in het verkeer? Dan bent u bij Autorijschool Jos Arts aan het juiste adres!

Heeft u interesse of nog vragen? Bel dan gerust op!

Autorijschool Jos Arts
Zicht 4
5351RH Berghem
0412.640010
06.57334577