• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Duurzaam kwaliteitsvlees tegen betaalbare prijzen, daar staat Angusboerderij van den Hurk voor!

In ons assortiment vind je natuurvlees van onze eigen Black Angus runderen. De runderen lopen in de zomer 24/7 buiten in een beschermd natuurgebied vlakbij Herperduin en eten daar 100% natuurlijk kruidenrijkgras. In de winter halen we ze naar huis en voeren we kwalitatief goed kruidenrijkhooi. De dieren krijgen bij ons geen krachtvoer, maïs, antibiotica of hormonen. Dat is mogelijk omdat we de groei niet drijven. Daardoor is de

weerstand van de runderen optimaal en medicatie niet nodig. Dit maakt dat het vlees, dat bekend staat om de perfecte marmering en intense smaak, ontzettend gezond is en vol Omega 3 vetzuren zit.

augusboerderijvdhurk 1

Niels van den Hurk en Valerie van Kessel werken samen met natuurorganisatie Staatbosbeheer en kijken naar de behoefte van de runderen en de natuur. Dit zorgt voor een heel lekker, diervriendelijk én gezond stukje vlees.

Aandacht voor duurzame bedrijfsvoering
Wij kiezen er heel bewust voor om de runderen op deze duurzame manier te verzorgen. Dat is ook in onze bedrijfsvoering een belangrijk aandachtspunt. We gebruiken geen kunstmest en gewasbeschermingsmiddelen. In plaats daarvan kiezen we ervoor om “samen te werken” met de natuur en te sturen op natuurlijke groei. Onze runderen gaan daardoor relatief laat naar de slacht, pas als ze 24-30 maanden oud zijn. Vervolgens blijft het karkas minimaal 2 weken in de vriescel rijpen, daardoor komt de smaak beter tot zijn recht en wordt vocht tot een minimum beperkt.

augusboerderijvdhurk 3

Een fijn, bijzonder vriendelijk ras
Naast dat de vleeskwaliteit van de Black Angus zeer onderscheidend is, kent het ras nog andere bijzondere kenmerken. Zo is het karakter uitzonderlijk vriendelijk. De dieren zijn erg rustig en heel zelfredzaam. Bovendien verloopt het afkalven vanzelf en op een natuurlijke manier door het geringe geboortegewicht. In onze bedrijfsvoering laten wij de kalfjes minimaal 6 maanden bij moeder lopen. Deze zijn in onze achtertuin te bewonderen. Dit zorgt voor hoog niveau van dierenwelzijn en komt de kwaliteit van het vlees ten goede.

augusboerderijvdhurk 2

Uiteraard werken wij alleen met eigen goedgekeurde runderen die staan geregistreerd in het Black Angus stamboek. Hierdoor is kwaliteit gegarandeerd!

Uitgebreid assortiment
Naast Angusvlees, verkopen we ook hoogkwalitatief varkensvlees en scharrelkippenvlees van Brabantse bodem. Tevens hebben we recentelijk vrije uitloopeieren van Weide Kip (Kippenkar) toegevoegd aan ons assortiment. Nieuwsgierig geworden naar onze eerlijke producten? Bezoek onze winkel!

Geopend op:
Donderdag 13:00-17:00
Zaterdag 09:00-13:00
Of app/bel: 06-17168082

Burgemeester van Erpstraat 86,5351 AZ, Berghem

Mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook; Angusboerderij van den Hurk | Berghem | Facebook
Instagram; Angusboerderij van den Hurk (@angusboerderijvandenhurk) | Instagram

augusboerderijvdhurk 5