• fijnevakantie2019
  • toplente04
  • toplente02
  • 2017lente02
  • mooi1503
  • mooiberghemjeudesboules
  • zonondergang03

Er komt een einde aan 20 jaar Berghems notariaat, notaris Rom van Drongelen stopt!

Er komt een einde aan 20 jaar Berghems notariaat. Notaris Rom van Drongelen gaat op 1 januari 2023 van zijn pensioen genieten. Samen met, inmiddels oud-notaris Geert de Vree, had Rom van Drongelen in 2000 het kantoor van notaris Dericks in Ravenstein overgenomen. Maar toen kort daarna bekend werd dat de gemeente Ravenstein bij Oss kwam, besloten ze te verhuizen naar Berghem. Zij vonden het heel belangrijk om een notariskantoor in de regio te hebben, dus niet in de stad! En Berghem lag 20 jaar geleden centraal in de gemeente Oss. 'Dit was voor ons een geschikte plaats, in het hart van

die grote gemeente Oss'.

Zo gezegd zo gedaan en in 2002 vestigde Geert de Vree zich al in Berghem (tijdelijk aan de Julianastraat) en Rom van Drongelen volgde in 2004. Toen kwam het pand op de Burgemeester van Erpstraat 16, na een flinke verbouwing beschikbaar. Drie jaar geleden ging Geert de Vree met pensioen en ging Rom van Drongelen alleen verder. Hij vertelde geprobeerd te hebben om een opvolger te vinden op de vestiging in Berghem, maar helaas is dat niet gelukt.

Gelukkig diende zich een andere optie aan en per 1 januari 2022 is Rom van Drongelen gefuseerd met Pinkse Philips Huberts uit Oss. Op datzelfde moment kwam daar ook de nieuwe notaris Angela van de Berg uit Heesch bij. Gezamenlijk gingen zij verder onder de naam PPH Notarissen. Kevin van Kaathoven, nu nog kandidaat-notaris op de vestiging in Oss, wil hem opvolgen, maar blijft wel op het hoofdkantoor in Oss.

Het personeel uit Berghem gaat deels naar Oss en deels naar Heesch. 'Dat is gelukkig goed geregeld', vertelt Rom van Drongelen. 'Verder zijn we al in vergaande gesprekken over de verkoop van dit pand'. Binnenkort komt hier duidelijkheid in. 'Ik ben ook nog niet helemaal weg hoor. Alle dossiers moeten gedigitaliseerd dan wel over gebracht worden. En ik ben ook nog beschikbaar voor juridisch advies'. Rom van Drongelen gaat dus niet stil zitten. 'Zeker niet! Ik lees en tuinier graag en ik ga genieten van de natuur. Ik zie nog op wel op er op mijn pad komt'.

‘Maar al met al heb ik een mooie tijd gehad in Berghem!’, zo besluit hij.

Heel jammer dat Berghem geen notariskantoor meer heeft. De notaris en kandidaat-notarissen stonden altijd voor je klaar om de belangrijkste momenten van je leven goed te regelen. Ze stonden je graag bij met gedegen advies en wezen je graag op juridische valkuilen die je zelf nooit had ontdekt.